Brækhus klar for VM-kamp mot svensk verdensmester

Cecilia Brækhus er klar for VM-kamp. Foto: Ed Mulholland/Matchroom / NTB Les mer Lukk

Cecilia Brækhus (40) møter svenske Patricia Berghult (27) til VM-kamp i super weltervekt i august.

Det fremkommer i en pressemelding fra den norske boksestjernens sponsor Betsson.

– Endelig! Dette er noe jeg lenge har gledet meg veldig til å kunne fortelle, sier en fornøyd Cecilia Brækhus.

Hun sier videre at lange forhandlinger ligger bak VM-kampen i Cali, Colombia.

– Det blir helt fantastisk å gå kamp på «hjemmebane», sier den norske boksestjernen.

Tittelkampen mot Berghult blir den første for Brækhus i vektklassen «super weltervekt». Den 27-årige svenske bokseren overtok tittelbeltet i WBC 21. november i fjor. Det er dette beltet som står på spill 13. august.

Supermotivert

– Det at jeg hopper rett inn i en ny VM-kamp i ny vektklasse, gjør meg supermotivert. Jeg var den første kvinnen til å bli «undisputed champion». Det å kunne bli verdensmester i to ulike vektklasser, er vel det nærmeste som kan matche den bragden, og er noe jeg sterkt ønsker å klare, sier Brækhus.

Brækhus var sist i ringen 14. mars 2021. Da ble det tap for annen gang mot Jessica McCaskill. Tapene kom etter at Brækhus hadde startet karrieren med 36 strake seirer.

– Berghult er en god bokser. Jeg tar en risk med å ta en tittelkamp med en gang i en ny vektklasse, men jeg føler ikke jeg har tid eller motivasjon til å ikke ta en slik utfordring. Jeg hører hjemme i ringen, og når jeg får sjansen til å kjempe om et VM-belte, da tar jeg den med begge hender, sier Brækhus.

40 år gamle Brækhus er født i Colombia.

Emosjonelt

– Å bokse i landet jeg er adoptert fra, blir umulig å beskrive hvor emosjonelt det kan bli, sier hun.

Brækhus hadde i mange år stor suksess da hun ble trent av amerikanske Johnathon Banks. Derfor vakte det oppsikt da hun for noen år siden byttet trener til Abel Sanchez. Nå er hun tilbake under ledelse av Banks.

– Jeg har allerede funnet tilbake til rytmen med Johnathon Banks. Selv om vi ikke hadde trent sammen på en stund, så var det som om vi aldri hadde tatt pause da vi var tilbake sammen på gymmen, sier Brækhus.