Djokovic-saken fortsetter – undersøkes for løgn

Novak Djokovic har blitt værende i Australia etter at han vant i retten. Fortsatt er det usikkert om han får delta i Australian Open. Foto: Andy Brownbill / AP / NTB Les mer Lukk

Tennisstjernen Novak Djokovic venter på den endelige beskjeden om hans visum i Australia forblir gyldig. Regjeringen undersøker om Djokovic løy ved innreise.

Mandag vant Djokovic i retten etter å ha blitt stoppet på flyplassen i Melbourne og holdt på karantenehotell, men immigrasjonsminister Alex Hawke kan fortsatt overstyre avgjørelsen ved å bruke migrasjonsloven. Hawkes kontor opplyste tirsdag ettermiddag australsk tid at saken fortsatt er oppe til vurdering, og at den vurderes «grundig».

Djokovic fortalte myndighetene at det australske tennisforbundet fullførte innreiseerklæringen for ham.

Ifølge avisen Sydney Morning Herald svarte Djokovic nei på spørsmål om han hadde vært på reise 14 dager før sin ankomst 6. januar. Innenfor de dagene hadde Djokovic reist fra Serbia til Spania. Å gi feil informasjon på det punktet er straffbart og kan straffes med inntil ett år i fengsel.

Djokovic er ikke vaksinert, men ettersom han testet positivt for korona 16. desember, har han medisinsk fritak i storturneringen. Foreløpig har han ikke fått endelig grønt lys fra myndighetene.

Serberen har vunnet Australian Open ni ganger.