The Athletic: Ralf Rangnick enig med United

Ralf Rangnick ser ut til å bli Manchester United-manager. Foto: Sven Hoppe / DPA / NTB Les mer Lukk

Ralf Rangnick (63) skal ha blitt enig med Manchester United om å bli klubbens nye midlertidige hovedtrener, melder britiske The Athletic.

Den velrenommerte tyskeren er for tiden sportsdirektør i Lokomotiv Moskva, men skal nå forlate dem for engelsk fotball. Ifølge The Athletic forventer ikke United at det blir noe problem å løse tyskeren fra kontrakten med Moskva-laget.

Det britiske magasinet skriver at Rangnick har blitt enig om en seksmånederskontrakt som hovedtrener, før han etter det skal gå inn i en konsulentrolle i klubben som skal strekke seg over to år.

Han vil da etterfølge Ole Gunnar Solskjær etter at han ble sparket sist søndag. Michael Carrick har fungert som trener for laget i mellomtiden og tok United videre til sluttspillet i mesterligaen med 2-0-seier mot Villarreal tidligere i uken.

Rangnick har trent både Stuttgart, Hannover, Schalke, Hoffenheim og RB Leipzig i tysk fotball, og har tidligere også vært sportsdirektør i Leipzig før han gikk til Lokomotiv Moskva foran sesongen.

De røde djevlene møter Chelsea til helgen, men den kampen vil komme for tidlig for Rangnick som trenger å få godkjent sin arbeidstillatelse før han tar fatt på jobben.