Ronaldo avgjorde for Manchester United på overtid

Dette volleytreffet fra Alex Telles på frisparkserve fra Bruno Fernandes ga Manchester United utligning i mesterligakampen mot Villarreal. Foto: Dave Thompson, AP / NTB Les mer Lukk

Villarreal så ut til å påføre Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United nok en vond smell, men Cristiano Ronaldo vendte til 2-1-seier på overtid.

Det gjorde portugiseren i sin 178. mesterligakamp. Allerede ved avspark slo han rekorden han delte med Iker Casillas, og med et av kampens siste spark pyntet han på sin scoringsrekord.

Ronaldo dro av seg trøya i vill glede og fikk gult kort for det.

Tidligere hadde Alex Telles utlignet gjestenes fortjente ledelse med en volleykanon. I det femte og siste overtidsminuttet gikk Jesse Lingard i duell med keeper inne i Villarreals målgård. Ballen gikk ut til Ronaldo, som scoret fra spiss vinkel. Dermed var sceneskiftet totalt.

Laget som stakk av med pokalen etter straffesparkdramaet i forrige sesongs europaligafinale var best i det meste på Old Trafford. David de Gea måtte gang etter gang i aksjon for å berge hjemmelaget.

I det 53. scoret Villarreal et svært fortjent ledermål etter et vakkert angrep der laget elegant spilte seg gjennom Uniteds midtbane og fikk en fire-mot-tre-situasjon som ble omsatt i scoring. Manu Trigueros førte ballen i høy fart mot ryggende United-forsvarere og dyttet fram til Arnaut Danjuma på kant.

Nederlenderen som var banens gigant på Old Trafford la inn med et frekt utsidespark, og inne i målgården hadde Paco Alcacer løpt seg i posisjon mellom to motspillere han slengte ut foten og styrte ballen mellom beina på en sjanseløs de Gea.

Kanonscoring

På det tidspunkt virket det som et spørsmål om hvor stort United-tapet kom til å bli. Et omdiskutert frispark ga rødtrøyene en vei inn i kampen.

Danjuma ble straffet for å felle Mason Greenwood ute på Uniteds høyreside, men Alberto Moreno hevdet rasende at han skulle hatt frispark i duellen med Greenwood rett før. United-publikum buet på tidligere Liverpool-spiller Moreno gjennom hele kampen og jublet da han fikk gult kort.

Spillerne samlet seg inne i målgården da Bruno Fernandes gjorde seg klar til å slå frisparket, men portugiseren valgte å slå serven i en bue skrått utover på banen, og det viste seg å være en liten genistrek. Litt utenfor venstre hjørne av 16-meteren fikk Telles stå alene og sikte inn et volleyskudd som føk knallhardt inn i hjørnet.

Villarreal var svært nær et vinnermål noen minutter før full tid. De Gea måtte gi retur rett ut på et hardt skudd, og det var mest flaks at innbytter Boulaye Dia på to forsøk ikke fikk ballen i mål.

Lingard gjorde et godt forsøk på å rette opp kjempetabben som ga tap for Young Boys på overtid i åpningskampen, men keeper Geronimo Rulli reddet på overtid. Likevel skulle Lingard revansjere seg i forspillet til Ronaldos scoring.

Atalanta på topp

Atalanta dominerte tidligere onsdag stort mot Young Boys, men måtte slite hardt for 1-0 og gruppeledelse.

Young Boys var ubeseiret i sju europacupkamper denne sesongen, inkludert kvalifiseringen, og hadde vunnet de fire siste. For to uker siden ble det seier over United, og laget kom til Bergamo som gruppeleder.

Atalanta tok kommandoen i kampen helt fra start, men måtte vente til 2. omgang var halvspilt før det ble uttelling. Da tok Duvan Zapata seg til kortlinja og la inn. Matteo Pessina møtte ballen ved nærmeste stolpe og sendte den opp i nettaket.

Det ga en fortjent seier, og Atalanta er ett poeng foran Young Boys og Manchester United.