Amalie Iuel så vidt videre i OL: – En nervepirrende halvtime

Amalie Iuel i aksjon på 400 meter i lørdagens OL-kvalifisering. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Les mer Lukk

Amalie Iuel er semifinaleklar på 400 meter hekk i OL. Hun klokket inn til 55,65 og var den siste løperen som avanserte på tid.

Iuel endte bare på 6.-plass i det første heatet, men tiden skulle vise seg å holde akkurat etter endt kvalifisering.

– Det er ikke gøy når det går for lett, så jeg tenkte å gjøre det spennende for dere og de der hjemme, sa Iuel spøkefullt i intervjusonen for den skrivende pressen.

27-åringen la kjapt til at det ikke var planen å gjøre det «så dramatisk spennende».

– Jeg hadde ikke helt kontroll på nervene. Det var en nervepirrende halvtime, men nå er jeg veldig lettet, sa hun om ventetiden fram til avansementet var sikret.

– Jeg skjelver fortsatt, men det er deilig å få det bekreftet at jeg er videre. Så får jeg skjerpe meg til semifinalen.

Iuel var naturlig veldig fornøyd med at det ordnet seg til slutt. Hun hadde hjertet i halsen helt fra hun kom i mål til den siste løperen fire heat senere var inne.

Iuel fulgte de siste heatene fra tribunen.

Rotete

Iuel forklarte at avslutningen ikke satt helt slik den skulle.

– Det ble litt rot med stegrytmen på de siste par hekkene. Det kom kanskje av at jeg mistet litt fart ut av svingen. Mister du fart på oppløpet, er det vanskelig å få den opp igjen, og da raser hele feltet forbi.

Iuel fulgte spent med på de fire øvrige heatene fra sidelinjen. Hun tålte ikke å få flere enn to løpere foran seg på lista over de fire som skulle gå videre på tid. Det så tøft ut, men Iuel hadde marginene på sin side.

Hun så blant annet at briten Jessie Knight snublet i en hekk i det tredje heatet, der også Leah Nugent fra Jamaica ble disket.

– Man synes aldri det er gøy når en motstander ikke klarer å fullføre eller ikke får delta. Jeg vet hvor mye de har jobbet for å komme hit. Det er ikke hvem som helst som klarer å være blant de 40 beste i verden, sa Iuel til NTB.

Hun var også heldig med at finske Viivi Lehikoinen i toerheatet la seg inn to hundredeler bak Iuels tid.

Kloster røk ut

Line Kloster fikk det tøft i det siste heatet og endte på 7.-plass. Hun var i mål på tiden 56,45.

Etter at Amalie Iuel var ferdig med intervjurunden gikk hun bort for å trøste en helt nedbrutt Kloster.

De fire beste fra hvert heat gikk direkte videre, mens de fire siste billettene ble delt ut på tid. Semifinalene avvikles mandag.

Iuels norske rekord 54,72 stammer fra kvalifiseringsløpet i VM i Doha i 2019. Hennes årsbeste 55,04 satte hun i Diamond League-stevnet på Bislett 1. juli. Kloster har 55,49 som personlig rekord og en årsbeste på 55,58.