Flodin: – Vi har vunnet en medalje, men også tapt en

Roer Kjetil Borch og landslagstrener Johan Flodin klemmer hverandre etter Borchs OL-sølv. Foto: Heiko Junge / NTB Les mer Lukk

Roernes landslagstrener Johan Flodin er fornøyd med at målet om én OL-medalje ble nådd, men ergrer seg over en tapt mulighet til å få med seg to fra Tokyo.

Natt til fredag rodde Kjetil Borch inn til OL-sølv i singlesculler. Til slutt havnet han en båtlengde bak den greske overraskelsen Stefanos Ntouskos.

– Vi vet alle hvor lett det kan være ikke å svare til forventningene. Som Norges Roforbund lovet vi en medalje. Da får vi være fornøyde med det, sa Flodin etter Borchs sølv.

Han tenker likevel at på en normal dag ville duoen Are Strandli og Kristoffer Brun i lettvekt dobbeltsculler også fått med seg edelt metall om de ikke hadde kantret i semifinalen.

– Vi får vurdere hver medalje og resultat for seg. Men ut fra resultatet jeg så i finalen i går, synes jeg en bronse hadde vært ganske billig i lettvekt dobbeltsculler. Vi har vunnet en medalje, men også tapt en medalje, sa svensken.

I den finalen vant Irland 86 hundredeler foran Tyskland. På bronseplass havnet Italia hele 7,86 sekunder bak Irland.