Håndball: Sensasjonell Japan-seier over Montenegro

Danske Ulrik Kirkely, som trener det japanske landslaget, ledet landet til seier tirsdag. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB Les mer Lukk

Japan sjokkerte i kvinnehåndballoppgjøret mot Montenegro tirsdag i OL. Hjemmenasjonen herjet til tider med de grønnkledde og vant 29-26.

Montenegro innledet mesterskapet med en knusende 33-22-seier over Angola i Norges gruppe, før det ble bråstopp mot vertsnasjon Japan tirsdag.

Det så ut som om det skulle bli ren overkjøring da Montenegro tok ledelsen 10-6 etter halvspilt 1. omgang, men japanerne kjempet seg tilbake i kampen og avsluttet den første omgangen meget sterkt. Da lagene gikk til pause ledet Japan 14-13, mye takket være meget bra keeperspill av Sakura Kametani.

Vertsnasjonen fortsatte å kjøre på i den andre omgangen. De ledet på det meste med seks mål (26-20 med ni minutter igjen), før det ble meget spennende på tampen. Japan holdt unna og vant med tre mål.

Mayuko Ishitate ble Japans toppscorer med sju mål, mens Itana Grbic scoret åtte for Montenegro.

Dermed står Japan med en seier og ett tap etter to kamper, det samme som Montenegro.

Norge møter Montenegro torsdag, Japan mandag. De fire beste lagene i hver gruppe går videre til kvartfinaler.

Brasil vant på overraskende vis 33-27 over Ungarn i den andre gruppa. Brasilianerne fikk en god åpning og ledet 17-11 til pause. Brasil ledet 33-24 like før full tid og hadde full kontroll.