Toppidrettssjefen: – Kristian fløy over mål

Toppidrettssjef Tore Øvrebø roser det norske triathlonlaget etter Kristian Blummenfelts OL-gull. Her er han sammen med idrettspresident Berit Kjøll tidligere i Tokyo-lekene. Foto: Heiko Junge / NTB Les mer Lukk

Kristian Blummenfelts triathlongull åpnet Norges medaljekonto i Tokyo-OL. Etter bragden fikk bergenseren merkelappen «tøffing» fra toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Det er første gang at Norge har en olympisk mester i triathlon. Samtidig var mandagens gull det første norske i et sommer-OL siden 2012.

Øvrebø synes det er ekstra stas at det var triathlonlandslaget som fikk i gang medaljesankingen i Tokyo-lekene. Den norske OL-leiren kom til Japan med ambisjoner om åtte medaljer.

– Helt fantastisk. Vi vet jo hvor dedikert de har vært de siste vanskelige årene. De har vært veldig mye i utlandet og satset alt på optimale treningsforhold. Det er blitt jobbet intenst i gruppa, og de har drevet utvikling, sier toppidrettssjefen til NTB og fortsetter:

– Kristian har hatt en lang rekke med gode resultater over tid. Det har vært en flott utvikling for hans del siden Rio (OL i 2016).

Blummenfelt sa i forkant at det ville være en svart dag om han ikke tok medalje i den individuelle konkurransen.

– Da legger man lista høyt, men Kristian er en tøffing. Han har vært veldig godt forberedt og kjenner konkurrentene godt. I dag fløy han over mål, og da er du i god form, sier Øvrebø.

Gustav Iden og Casper Stornes ble henholdsvis nummer åtte og elleve i mandagens OL-triathlon.