Lightning klar for semifinale i NHL-sluttspillet

Keeper Andrej Vasilevskij ble den store helten da Tampa Bay Lightning vant sluttspillserien mot Carolina Hurricanes. Her snakker han med Hurricanes-trener Rod Brind'Amour etter kampen. Foto: Gerry Broome / AP / NTB Les mer Lukk

Tampa Bay Lightning-keeper Andrej Vasilevskij stengte buret og bidro sterkt til 2-0-seier og avansement i NHL-sluttspillet på bekostning av Carolina Hurricanes.

Florida-laget avgjorde i femte kamp i best av sju-serien med scoringer av Brayden Point og Ross Colton. Dermed er Lightning ett steg nærmere å forsvare Stanley Cup-trofeet fra i fjor.

Vasilevskij stoppet alle de 29 skuddene fra Carolina-laget, og han er den første målvakten noensinne som avslutter tre strake sluttspillserier med å holde nullen.

Russeren reddet 22 pucker i en 2-0-seier over Dallas Stars i kamp seks i fjorårets finaleserie, og han stoppet 29 skudd i 4-0-triumfen mot Florida Panthers i sjette kamp i årets 1. runde.

I den avgjørende kampen mot Hurricanes gjorde Vasilevskij en nøkkelredning i overtall like før laget hans scoret.

– Han har gjort det ofte for oss i år. Det var et ganske rotete overtallsspill. De var på oss og presset oss hardt. Vi fikk én sjanse, og vi klarte å utnytte den. Nok en god kamp for «Vasy» i kveld, sa målscorer Point.

Også Montreal Canadiens er klar for semifinale i NHL-sluttspillet. Vegas Golden Knights (leder 3-2 over Colorado Avalanche) og New York Islanders (leder 3-2 over Boston Bruins) ligger best an til å ta de to øvrige plassene.