Friidrettssensasjonen (17): – Hvis det blir OL er det helt sinnssykt kult

Henriette Jæger sammen med mor Unn Merete Lie Jæger under NM i Bergen i fjor høst. Foto: Fredrik Hagen / NTB Les mer Lukk

Stortalentet Henriette Jæger imponerte i et internasjonalt sjukamp-stevne i helga. Nå snakkes det om OL-deltakelse for 17-åringen.

Etter at HEnriette Jæger satte en solid norsk U20-rekord i sjukamp, og var nær norsk seniorrekord både i sjukamp og på 200-meteren, i Götzis i helga, sa østerrikske TV-kommentatorer at hun var i verdensklasse.

NRKs eksperter begynte å snakke om OL-deltakelse allerede i sommer.

– Jeg ser det snakkes om OL og sånn, men det er ikke noe jeg sikter inn på. Men om det skulle gå, er det helt sinnssykt kult. Jeg mener selv ut fra den persen jeg fikk i helga at jeg har et lite stykke fram dit, sier stortalentet til NTB.

Skryten hun fikk etter prestasjonene i Østerrike varmer.

– Det er veldig gøy at folk legger merke til det jeg gjør, hvert fall når jeg løper bra på 200 meter. Jeg er ikke 100 prosent sprinter, men at jeg kan hevde meg på seniornivå der, er bra, sier Jæger.

Hundredeler som svir

200-meteren løp hun på 23,28, sju hundredeler bak norsk seniorrekord.

– Det var forbanna sju hundredeler. Det svir litt, sier Jæger.

– Det løpet var din fjerde konkurranse den dagen. Hvordan hadde det vært hvis du bare løp 200 meter?

– Jeg vil påstå at hadde jeg bare hatt 200 meter den dagen, hadde jeg kanskje tatt rekorden. Det tar mye mer energi enn man tror, å gå rundt på banen hele dagen, sier Jæger.

Med så gode sprinttider i ung alder, er det flere som synes hun burde rendyrkes som sprinter. Jæger sier nei, og vil være mangekjemper litt til.

– Jeg hører folk si det. Jeg synes det er veldig morsomt å drive med mangekamp, og jeg er glad i treningen. Det er det som har gjort meg så rask på sprint og. Jeg skal satse mangekamp så lenge jeg har lyst til det, sier friidrettssensasjonen fra Aremark.

Har gode gener

Nå venter ny konkurranse i Sverige om to uker. EM og VM i U20-klassen er årets store mål.

– Jeg får se litt hva sesongen bringer. Det handler litt om hvor god jeg er og, sier hun.

Prestasjonen i Østerrike har uansett gitt svar om at det hun gjør på treningsfeltet fungerer. Fortsatt gjenstår litt i kasteøvelsene. Det var der norsk rekord i sjukamp glapp i helgen.

– Både mamma og pappa er tidligere kastere, så jeg bør jo ha fått litt gener derfra. Men vi jobber med det, og jeg har et veldig bra kasteteam rundt meg, sier Jæger.