Anti-Glazer-aksjoner på Old Trafford: Storkampen forsinket

Manchester United-supportere har tatt seg inn på Old Trafford.  Les mer Lukk

De voldsomme protestene ved Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford gjør at søndagskampen mot Liverpool er forsinket.

Etter kraftige demonstrasjoner ved Old Trafford er de fleste tilhengerne borte fra området. Manchester United og Liverpool møtes senere søndag, melder utsendte medarbeidere både i TV 2 og BBC.

Premier League opplyste søndag at oppgjøret skal spilles søndag kveld, men tidspunkt er ikke klart.

Opp mot 10.000 United-fans samlet seg rundt arenaen for å framføre sin misnøye med den amerikanske eierfamilien Glazer.

Noen hundre tilhengere klarte også å komme seg inn på stadion et par timer før kampstart. Der ble det kastet bluss ute på gresset. Denne gruppen ble ganske fort ført av banen.

Manchester United-fans protesterte mot deltakelse i superligaen nylig. Søndag går det mer aggressivt for seg rundt Old Trafford. Les mer Lukk

Oppgjøret mot Liverpool skulle etter planen ha startet 17.30 norsk tid.

Etter cirka tre timers protester har svært mange fans forlatt området ved 18-tiden.

Deler av området lå lenge innhyllet i røyk. Store politistyrker var utkalt til området ettersom protestene var varslet.

Solskjær-ønske til fansen

På pressekonferansen foran helgens kamp ble Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær konfrontert med at det var ventet demonstrasjoner mot klubbens eiere. Nordmannen ba om at seansen ble gjennomført på fredelig vis.

– Det er viktig at fansens syn blir lyttet til, og at vi kommuniserer bedre. Min jobb er samtidig å fokusere på fotballbiten, og at vi har et best mulig lag, sa han – og la til:

– Jeg er så glad for at alle klubbene ble enige om at dette ikke var måten å gå videre på. Samtidig er det viktig at protestene foregår på en OK måte og at de gjennomføres fredelig.

Det er United-eiernes rolle i det havarerte superligaprosjektet som har fått det til å koke blant supporterne.

Beklaget

United-eier Joel Glazer publiserte en beklagelse til supporterne etter at superligaprosjektet gikk i vasken, men den er slett ikke blitt akseptert av alle.

Flere United-supportere hadde søndag plakater med klar beskjed om at unnskyldningen ikke er godtatt.

For Liverpool er oppgjøret meget viktig med tanke på å sikre en plass blant de fire beste i Premier League. Det vil gi spill i mesterligaen til høsten.

Et United-tap vil samtidig bety at Manchester City er seriemester.