Manchester City snudde til kruttsterk seier – lukter på mesterligafinalen

Manchester Citys Kevin De Bruyne scoret igjen et viktig mål for klubben sin. Foto: Thibault Camus / AP / NTB. Les mer Lukk

Paris Saint-Germain hadde full kontroll de første 45 minuttene, men mistet den helt etter pause da Manchester City stakk av med en kruttsterk 2-1-seier i Paris.

Dermed er det Manchester City som har det desidert beste utgangspunktet foran den andre semifinalen i mesterligaen på eget gress i Manchester kommende tirsdag.

Først var det Kevin De Bruyne som reduserte til 1-1 på merkelig vis 20 minutter inn i 2. omgang, og bare sju minutter senere var det Riyad Mahrez som snudde til 2-1 for de lyseblå direkte på frispark.

Marquinhos 1-0-scoring før pause var ikke nok for Paris Saint-Germain. Der PSG spilte strålende før pause, var det Manchester City som var det beste laget de siste 45 minuttene.

Lenge så dette likevel ut til å gå mot en fortjent hjemmeseier.

Paris Saint-Germain spilte stor fotball, rullet i perioder over Manchester City og stilet mot finalen.

Manchester City hadde vunnet sine 17 siste bortekamper og holdt nullen i ni av dem før oppgjøret på Parc des Princes, men det tok ikke lang tid før vi forsto at Citys fine bortestatistikk ville settes på prøve.

En PSG-kontring endte med Neymar-avslutning allerede før det var spilt to minutter, og ti minutter senere fikk Neymar en ny, god mulighet etter en glitrende enkeltmannsprestasjon, men også denne gangen hadde Citys keeper Ederson kontroll.

Det hadde han ikke i det 15. spilleminutt. Da satt den i nota for hjemmelaget.

Et klinisk, hardt og presist hjørnespark av Angel Di Maria fant Marquinhos i fart, og han løp seg fri og stanget ballen utakbart i mål fra rundt fire meters hold. PSGs historikk viser at de er dødelig effektive på dødball, og nok en gang beviste de det.

Nummer tre

PSG-kaptein Marquinhos har scoret fem mål i sine tolv siste kamper i mesterligaen. Ifølge statistikktjenesten OptaJoe har han scoret i både kvart- og semifinalen to sesonger på rad.

Det er det bare Cristiano Ronaldo (tre ganger) og Antoine Griezmann (to ganger) som har klart før i Champions Leagues historie.

PSG var det klart beste laget før pause, og de hadde flere nesten-muligheter som kunne ha gitt uttelling. Manchester Citys hadde periodevis problemer med å få tak i ballen. Phil Foden hadde den beste sjansen for City før hvilen.

Direkte rødt kort

Etter hvert flyttet City laget høyere opp, men likevel kom utligningen ut av nærmest ingenting. Kevin De Bruyne sendte i vei et tilsynelatende ufarlig skudd fra hjørnet av 16-meteren 20 minutter inn i 2. omgang, og skuddet gikk inn ved borteste stolpe uten at PSG-keeper Keylor Navas flyttet på seg.

PSG hadde ikke slått Manchester i City på de tre siste forsøkene i mesterligaen og klarte det ikke denne gangen heller.

City koblet grepet etter utligningen, og da Riyad Mahrez hamret frisparket i mål til 2-1 var mye gjort. Vondt ble til verre for hjemmelaget da Idrissa Gana fikk direkte rødt kort med 13 minutter igjen å spille.