Kniksens barnebarn fikk A-lagskontrakt i Brann

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen får med seg 16-åringen Niklas Jensen Wassberg i A-lagsstallen denne sesongen. Foto: Marit Hommedal / NTB Les mer Lukk

Niklas Jensen Wassberg (16) ble tidligere i år hentet til Branns akademi. Nå er det klart at indreløperen blir en del av klubbens førstelag.

Talentet har skrevet under en kontrakt som binder ham til Brann ut 2023-sesongen.

– Det er gøy og spennende. Jeg gleder meg, sier Wassberg.

Han er barnebarnet til Brann-legenden Ronald «Kniksen» Jensen. Også ungguttens far, Roy Wassberg, hadde en stor karriere i klubben med 250 kamper som midtstopper.

16-åringen rakk å spille for Branns førstelag før forbudet mot treningskamper ble innført i slutten av februar. Wassberg scoret i seniordebuten mot regjerende seriemester Bodø/Glimt.

– Vi tok med Niklas på A-laget i noen uker for å se nærmere på han, og han har tatt nivået. Da var det ingenting å lure på med tanke på å signere ny kontrakt, og vi mener det beste for hans videre utvikling er å være en del av A-stallen, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen.

Wassberg ble i januar hentet til Branns akademi fra FK Fyllingsdalen. Opprinnelig var det meningen å låne ham tilbake til gamleklubben i 2021.