Ny norsk trøyemarkering før kampen mot Montenegro

Norges landslagsspillere gjennomførte en ny trøyemarkering før kampen mot Montenegro. Her fra kampen mot Tyrkia i helgen. Foto: Geir Olsen / NTB Les mer Lukk

Også før den tredje kampen i VM-kvalifiseringen markerte landslaget i fotball sin holdning i Qatar-debatten ved hjelp av budskap på trøyer.

Igjen brukte laget trøyene med «Human rights on and off the pitch» (menneskerettigheter på og utenfor banen) både under oppvarmingen og da de stilte opp til nasjonalsangene i Podgorica.

Som lørdag hevet de også venstre hånd og viste fem fingre, et menneskerettighetssymbol, da «Ja, vi elsker» ble spilt.

Før kampen mot Gibraltar forrige onsdag stilte de norske spillerne med ett budskap på trøyene under oppvarmingen («Respekt på og utenfor banen») og et annet da de stilte opp til nasjonalsangene («Menneskerettigheter på og utenfor banen»).

Mot Tyrkia beholdt de det siste budskapet, men fulgte opp med en registrering av at Tyskland hadde fulgt opp og spurte retorisk hvem som blir neste. Den biten var borte tirsdag, men snøballen har allerede rullet videre.

Etter Norge har ikke bare Tyskland, men også Nederland og Danmark gjennomført trøyemarkeringer i Qatar-debatten før VM-kvalifiseringskamper.