Hovland i tetsjiktet igjen i Florida

Viktor Hovland i aksjon på åpningsrunden i Arnold Palmer Invitational i Orlando. Foto: John Raoux, AP / NTB Les mer Lukk

Viktor Hovland spilte åpningsrunden i Arnold Palmer Invitational tre slag under par og er på delt 7.-plass etter første dag av PGA-turneringen.

Det er annen uke på rad at han spiller en stor turnering i Florida. Han kommer rett fra delt 2.-plass i WGC-turneringen i Bradenton. Denne helgen spiller han i Orlando i en turnering som har navn etter en av sportens legender.

Hovland fikk en god start med birdie på 2. og 3. hull. Han fikk litt motgang med bogey på 5. og 7. hull, men takket være birdie på 6. hull var han fortsatt under par.

Siste halvdel av runden var bogeyfri, og med birdie på 12. og 16. hull kom han seg tre slag under.

Hans 69-runde plasserer ham tre slag bak nordirske Rory McIlroy og canadiske Corey Conners, som er i delt ledelse etter første dag.

For Kristoffer Ventura bød den første runden på større problemer. Han er tre slag over par og på delt 87.-plass. Han spilte seg iallfall opp mot slutten.

Ventura måtte tåle en dobbeltbogey på 3. hull. Senere ble det bogey på 4., 7., 11. og 12. hull. En birdie på 6. hull veide ikke opp for det, og han var fem slag over par med tre hull igjen å spille. Birdie på 16. og 18. hull løftet ham på lista.