Chelsea påførte Liverpool det femte strake Anfield-tapet

Mason Mount scorer Chelseas vinnermål i bortekampen mot Liverpool. Foto: Phil Noble, Pool via AP / NTB Les mer Lukk

Thomas Tuchel vant den tyske trenerduellen med Jürgen Klopp da hans Chelsea-lag tok med seg en fortjent 1-0-seier hjem fra bortekampen mot Liverpool.

Det er første gang i Liverpools historie at klubben har tapt fem hjemmekamper på rad, en rekke som fulgte direkte etter 68 strake Anfield-kamper uten tap.

– Dette er et hardt slag, men vi er ikke ute av det ennå. Vi må begynne å vinne fotballkamper, sa Klopp til Sky Sports etter å ha falt fire poeng bak den viktige 4.-plassen. Den innehas nå av Chelsea.

Tuchel visste at Liverpools bakre firer står veldig høyt og ba sine spillere om å utnytte det. Det ble stadig slått langt i bakrom, og gang etter gang ble det farlig. Det var også slik vinnermålet kom.

I det 42. minutt kontret Chelsea etter ballerobring rett utenfor egen 16-meter. N'Golo Kanté slo langt fra egenhalvdel, og Mason Mount stormet fram på venstresiden. Han så etter lagkamerater inne foran mål, men valgte selv å skjære inn. Fabinho hang ikke med, og Chelsea-spilleren plasserte et presist skudd inne ved lengste stolpe.

– Planen var å presse dem høyt og ikke la dem ha ballen. Vi skulle være modige og vinne ballen gunstig. For det meste står de veldig høyt, og det utnyttet vi ved scoringen, sa Mount til Sky Sports.

– Mounts individuelle kvaliteter gjorde forskjellen. De tok oss på en kontring. Vi spilte bra helt til den siste pasningen, men vi er ikke gode nok i avgjørende øyeblikk, sa Klopp.

Det var en veldig fortjent ledelse etter en første omgang der Timo Werner flere ganger var nær scoring etter at det ble slått langt på ham. Midtveis i omgangen rundet han også keeper Alisson og skjøt i mål, men scoringen ble annullert for en hårfin offside.

Fikk ikke straffe

Liverpool kom til et par brukbare muligheter i den første omgangen, spesielt da Sadio Mané ble spilt fram av Mohamed Salah, men traff ballen feil. Chelsea hadde mange flere sjanser.

Tidlig i 2. omgang kunne Liverpool fått vendepunktet da Roberto Firminos innlegg traff hånden til N'Golo Kanté i feltet. Hånden var løftet, og mange ventet at det ville bli blåst straffespark, men dommeren vinket spillet videre.

Chelsea hadde en stor sjanse til å doble ledelsen da Hakim Ziyechs avslutning ble reddet på streken av Andy Robertson i det 55. minutt.

Liverpool jaget en vei tilbake i kampen, men etter en drøy time valgte Klopp overraskende for mange å bytte ut Mohamed Salah. Måljegeren ristet på hodet da han satte seg på benken.

– Jeg ville ha inn friske bein, og Mo så ut som han slet litt i dag. Han har spilt mange kamper. jeg kunne tatt ut Sadio (Mané) eller Bobby (Firmino), men i dag var det Mo, sa Klopp.

– Alle var modige, og alle var skarpe. Vi fortjente denne seieren på grunn av meget god laginnsats, sa Tuchel til Sky Sports.

I førersetet

Chelsea forsvarte seg med dyktighet og vilje og slapp ikke til virkelig store sjanser. Dermed inntok laget den viktige fjerdeplassen, ett poeng foran Everton, to foran West Ham og fire foran Liverpool.

– Det er veldig tett i det sjiktet. Vi er inne i en god rekke, men vi må fortsette å hente trepoengere. Vi har godt nok lag til å greie det, sa Mount.

Ett år etter at Liverpool var i en klasse for seg på toppen av Premier League-tabellen er laget nede på sjuendeplass og 22 poeng bak serieleder Manchester City.

Liverpool-legenden Kenny Dalglish fylte 70 år torsdag, men han fikk ikke se kampen eller resultatet han ønsket seg. Klopps lag er i en blindgate og forlenget det som allerede var den lengste tapsrekken på Anfield på nesten 100 år. Nå er det den lengste noensinne.