Hovland med solid avslutning i California – endte på delt 5.-plass

Viktor Hovland chipper fra bunkeren rett i koppen og noterte birdie på det første hullet i avslutningen av PGA-turneringen i Pacific Palisades. Foto: Ryan Kang / AP / NTB Les mer Lukk

Golfproffen Viktor Hovland var i angrepsposisjon foran avslutningen av PGA-turneringen i California, og han klatret til delt 5.-plass med en sterk 67-runde.

Hovland startet dagen på 14.-plass, tre slag under par. Etter en bogeyfri sisterunde fire slag under par endte han fem slag bak amerikanerne Tony Finau og Max Homa, som gjorde opp om seieren i omspill. Homa gikk seirende ut av den duellen på 2. ekstrahull.

Nordmannen delte 5.-plassen med spanske Jon Rahm og engelske Matthew Fitzpatrick. De var de beste europeerne i turneringen.

Plasseringen gjør at Hovland henger med helt i tetsjiktet på PGA-tourens poengliste. Han klatret ett trinn til 4.-plass, snaut 250 poeng bak ledende Patrick Cantlay.

Rett i koppen

Hovland var en av dem som fikk spilt ferdig 3. runde lørdag, da den kraftige vinden gjorde at spillet ble stoppet i flere timer på grunn av spillernes sikkerhet. Mange måtte fullføre tredjerunden søndag morgen.

Da Hovland startet 4. runde, slo han til med birdie allerede på det første hullet. Utslaget ble litt langt, og det endte med at han måtte chippe fjerdeslaget sitt opp fra en sandgrav og inn på greenen. Chippen gikk derimot rett i koppen.

Han spilte seg til birdiemuligheter også på de neste sju hullene på grunn av solide utslag, men det ble bare par. Greenene var både tørre og harde etter blesten, samtidig som putteren til Hovland heller var ikke særlig het.

Mexico neste

Det løsnet litt med birdie på det niende hullet. Dermed spratt han opp noen plasseringer.

Han unngikk bogeyer og klarte rundens tredje birdie på hull nummer 13. Den fjerde kom på 17. hull. På siste hull misset han en birdieputt fra snaut fire meter som ville gitt ham femteplassen alene.

Neste oppgave for Hovland blir WGC-turneringen i Mexico by kommende helg. Han skal ikke forsvare seieren fra Puerto Rico i fjor. Der skal derimot Kristoffer Ventura spille.