Norge tok VM-gull på kvinnestafetten i skiskyting

Marte Olsbu Røiseland tok Norge til VM-gull på kvinnestafetten. Foto: Primoz Lovric / NTB Les mer Lukk

Marte Olsbu Røiseland avgjorde VM-stafetten for kvinner i Pokljuka på siste skyting. Hun fikk det tøft på sisterunden, men holdt unna for konkurrentene.

Røiseland kom inn til siste skyting med ukrainske Olena Pidhrusjna. Etter en elendig liggendeserie med tre bom og nesten en strafferunde brukte Røiseland bare ett ekstraskudd på stående.

Pidhrusjna brukte mer tid på sin serie og var ti-elleve sekunder bak Røiseland etter siste skyting. Froland-løperen slet på sisterunden og så mektig sliten ut, men klarte akkurat å holde unna for Tyskland og Ukraina.

Dermed ble det et nytt gull for Norge, som også vant fjorårets kvinnestafett i Anterselva.

God start

Ingrid Landmark Tandrevold åpnet med fullt hus på liggende skyting. Deretter ble det ett ekstraskudd på stående.

Lisa Vittozzi gikk en glitrende førsteetappe for Italia og vekslet 16 sekunder foran Tandrevold på 2.-plass.

På den neste etappen hentet Tiril Eckhoff inn Michela Carrara etter bare drøye to kilometer. De to kom sammen inn til liggende skyting, der Eckhoff måtte bruke to ekstraskudd. Likevel gikk hun ut i ledelse.

Eckhoff økte på mellomrunden og kom alene inn til stående skyting. Der brukte hun ett ekstraskudd og var 12,1 sekunder foran Anaïs Chevalier-Bouchet. Til veksling var Norge 25,1 sekunder foran Hviterussland.

God Lien-etappe

Ida Lien måtte ty til ett ekstraskudd på liggende skyting og var bare 8,3 sekunder foran Hanna Sola etter femte skyting.

Lien brukte to ekstraskudd på stående, og etter seks skytinger var Darja Blasjko fra Ukraina ny leder. Da var det rundt ti sekunder ned til Norge. Lien gikk en gnistrende sisterunde og sendte Marte Olsbu Røiseland først ut på ankeretappen.

– I dag var det bare fælt. Jeg hadde nerver for å gå en stafett, så jeg merket da jeg sto på start, at jeg rista og var nervøs, sa Lien.

Røiseland åpnet med to bom på liggende skyting før hun begynte å skru. Det hjalp ikke – også neste skudd ble bom. Likevel klarte hun å unngå strafferunde med å sette alle ekstraskuddene. Den innhentingen sikret norsk gull.