Hovland i sololedelse etter halvspilt turnering i California

Viktor Hovland fikk en god start på fredagens rund av PGA-turneringen i California. Foto: Jared C. Tilton/ Getty Images / AFP / NTB Les mer Lukk

Viktor Hovland storspilte på den sørlige banen i La Jolla og endte dagen sju slag under par. Med det ligger han alene i tet før helgens avsluttende runder.

Hovland er ett slag foran fem andre spillere.

Etter å ha startet åpningsrunden, som han spilte på den nordlige banen i La Jolla utenfor San Diego, godt fikk han det tungt på de siste ni og falt til 48.-plass.

Dermed hadde han mye å ta igjen da han startet på den sørlige banen, som er allment anerkjent som den vanskeligste, fredag.

Han startet derimot sterkt og sto med fem birdier og en bogey. Med det hadde han klatret opp til en delt 5.-plass, seks slag under par. På de åtte neste hullene ble det to birdier og seks par, men han klatrer likevel videre.

Krevende forhold

Deretter stanset været spillet. Etter pausen leverte Hovland sin åttende birdie for dagen og sikret seg sololedelse for helgens avsluttende runder, som begge går på den sørlige banen.

Hovland spilte stabilt og godt til tross for regn og vind.

– Jeg har vært i Oklahoma de siste ukene, og det har vært skikkelig kaldt, sånn at jeg har hatt på meg tre-fire lag under trening. Det har nok hjulpet meg denne uken. Det ble veldig kaldt, og det var regn og hagl, så det hjalp nok også at jeg er norsk, sier han i et intervju med arrangøren gjengitt av VG.

Fredag spilte Hovland på spilte den sørlige banen, som regnes som de to banene som brukes i turneringen. Det gir selvtillit, sier Hovland.

– Det å spille på en tøff bane, og samtidig spille bra, det gir meg den ultimate troen på at jeg spilte bra i dag. Du kan bare ikke late som. Men i morgen er det en ny dag, og vi har to runder igjen, sier nordmannen.

Ventura nådde ikke opp

For landsmann Ventura gikk det vesentlig verre. Han startet med bogey og dobbeltbogey på sine to første hull (10 og 11) fredag.

Etter tre strake par ble det nok bogey på hull 15 og hull 16. Han fikk så en birdie på hull 18 før det ble en ny bogey på hull 1.

Med birdie på hull 5 og 6 endte han på 113.-plass og var fire slag unna å klare cuten.