Dansk idrettstrener sparket etter å ha brutt berøringsforbud

En dansk friidrettstrener i Aalborg ble ansatt på et premiss: At han ikke skulle berøre noen av utøverne. I juli fikk han sparken for å ha brutt forbudet.

Det er den danske avisen B.T. som omtaler den spesielle saken.

Treneren hadde tidligere vært ansatt i Danmarks største friidrettsklubb, Sparta i København. Der sluttet han i 2018. Ifølge B.T. skal flere jenter ha følt seg krenket av hans intime berøringer.

Kort tid etter ble han ansatt i Aalborg Atletik & Motion. Kontrakten han skrev under på der, inneholdt et såkalt berøringsforbud.

– Den ble laget på bakgrunn av hans historikk i hans tidligere klubb, sier klubbens formann, Peter Würtz, til B.T.

Treneren kunne ikke under noen omstendighet berøre utøverne. Det omfattet også high-fives og klemming. Men berøringsforbudet ble i juli brutt da han masserte en jente.

Dermed fikk han igjen sparken.

Würtz var ikke formann da mannen ble ansatt. Det var Jørgen Hein, som i dag er rådmann i Aalborg kommune, som inngikk avtalen. Han vil ikke ta selvkritikk for at de ansatte treneren.

– Han var en dyktig trener, og jeg synes ikke vi kunne gjort noe annerledes. Vi laget en bestemt avtale, og det var åpenhet om det, sier Hein.

– Jeg visste ikke om historiene fra København var sanne, men valgte likevel å inngå berøringsforbudet med ham for at det ikke skulle oppstå noe tvil. Men sett i ettertid er det en trist historie, legger han til.