Godsets marerittrekke fortsetter – iskald Pellegrino med straffedobbel

Amahl Pellegrino noterte seg for to straffescoringer. Foto: Ned Alley / NTB Les mer Lukk

Strømsgodset ledet lenge, men to straffescoringer av Amahl Pellegrino fikset Kristiansund-seier. Godsets rekke uten seier strekker seg nå til 12.

Det betyr at Strømsgodset fortsatt ligger på kvalifiseringsplassen, ett poeng bak Start på trygg grunn. Sist gang Henrik Pedersens menn vant var mot Haugesund i august. Kristiansund styrer mot nok en imponerende sesong og ligger på 5.-plass, to poeng bak Rosenborg.

Faris Pemi burde gitt hjemmelaget ledelsen før minutter var spilt, men fant kun nettveggen. I stedet var det Strømsgodset som skulle ta første stikk. Lars-Jørgen Salvesen fant Moses Mawa med en strøken pasning, og 24-åringen var iskald da han satte inn sitt sjette mål for sesongen.

Treffsikre Pellegrino

Det var langt mellom de store sjansene i en tam førsteomgang, selv om Kristiansund yppet seg ved noen anledninger mens de jaget utligning.

– Vi må bare fortsette må det vi har gjort, så scorer vi flere, sa målscorer Mawa til Eurosport i pausen.

Slik ble det ikke. Kun ti minutter ut i andreomgang ble Olaus Skarsem revet ned da han stormet inn i feltet og dommer Tom Harald Hagen var aldri i tvil på om han skulle peke på straffemerket.

Der var Eliteseriens toppscorer, Amahl Pellegrino, sikker da han sendte Viljar Myhra feil vei og noterte seg for sitt 22. mål for sesongen.

Snuoperasjon

Og det skulle ikke gå lang tid før nummer 23 kom, på identisk vis. Denne gangen var det han selv som fikset det – og nok en gang var han iskald fra straffemerket.

Lars-Jørgen Salvesen var nære på utligne umiddelbart, men Sean McDermott gikk seirende ut av Kristiansand-duellen.

Ti minutter før full tid la Christophe Psyché grunnlaget for en spennende sluttspurt da han ble utvist etter å ha sparket mot Mikkel Maigaard, men gjestene klarte aldri å utligne i høstværet.

Flere mål ble det ikke på Nordmøre. Strømsgodset møter Odd i neste kamp av Eliteserien, mens Kristiansund reiser til Sarpsborg.