Klæbo vurderer å droppe renn etter coronaglipp i Ruka

Johannes Høsflot Klæbo vant minitouren i Ruka, men er skremt etter å ha fått høre at en smittet utøver har gått rundt i stadionområdet. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva / NTB Les mer Lukk

Johannes Høsflot Klæbo vurderer å droppe alle renn før jul etter at en smittet utøver fikk gå fritt rundt i Ruka i to dager i verdenscupåpningen.

En russisk kombinertløper gikk rundt i stadionområdet i to dager før det viste seg at han var coronasmittet, melder NRK.

Russeren testet seg ved ankomst til Finland og fikk først svar på prøven to dager seinere.

Hurtigtesten var negativ, og han fikk dermed gå fritt rundt i stadionområdet etter protokollen til Det internasjonale skiforbundet (FIS). Likevel var han smittet. Det får verdenscupleder Klæbo til å vurdere rennstopp før jul.

– Det betyr at det vi holder på med her er en form for risiko. Og det vet vi jo, sier Klæbo til NRK

Han bekrefter at historien om den smittede kombinertløperen kan gjøre det aktuelt å droppe renn.

– Ja, det er det absolutt. Så jeg må komme hjem og evaluere et par dager nå, og så får vi se hva vi gjør. Det er ingen tvil om at det frister å gå skirenn i Davos, men vi må se på mulige løsninger for å komme oss dit. Enten må vi dra fryktelig tidlig og nesten vurdere å ta bilen, ellers må vi se på hva vi skal gjøre, sier Klæbo.