Halvor Egner Granerud tok sin første verdenscupseier: – Jeg har ikke ord

Halvor Egner Granerud tok sin første verdenscupseier i Ruka søndag. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva via AP / NTB Les mer Lukk

Halvor Egner Granerud tok sin første verdenscupseier i hopp da han vant i finske Ruka søndag. Han henviste tyske Markus Eisenbichler til 2.-plassen.

Granerud hadde to fjerdeplasser fra tidligere i sesongen, men har manglet å få til to gode hopp i konkurranse. Han fikk opp 137 meter med 3 x 19 i stil. Det holdt til 4.-plass etter 1.-omgang.

I finalen fikk han opp 142 meter og gode stilkarakter til tross for et manglende nedslag. Da hadde Asker-hopperen de berømte marginene på sin side.

– Jeg har ikke ord. Det er noe jeg har jobbet virkelig hardt for en lang stund, sa Granerud i seiersintervjuet med FIS.

Granerud var også en del av det norske laget som tok fjerdeplassen i lagkonkurransen forrige helg. Han hadde også fjerdeplass i verdenscupen som best. I sitt 67. forsøk lykkes 24-åringen.

Johansson utenfor pallen

Verdenscuplederen Markus Eisenbichler leverte et solid første hopp og i en egen klasse etter et hopp på 141 meter og ledet med hele 10,6 poeng foran Robert Johansson. Han klarte derimot ikke å matche Granerud og landet på 131 meter. Han måtte se seg slått med 9,9 poeng av nordmannen.

Robert Johansson hoppet 138,5 meter med 3 x 19 i stil i 1. omgang. Han har slitt med sittestillingen i bakken etter å ha hatt problemer med ryggen i innledningen av sesongen. I finalen fikk han opp bare 127 meter og falt ned til 6.-plassen.

Johann André Forfang ble disket etter å ha fått klarsignal fra Stöckl uten å ha fått grønt lys lørdag. Tromsøværingen fikk en liten revansj med å få opp 136 meter som holdt til åttendeplass etter en omgang.

Han la på en meter i finalen og fikk 255,8 poeng og 5.-plass.

Tande tilbake etter fall

Daniel-André Tande var tilbake etter lørdagens fall og fikk opp 129,5 meter. Det holdt til 14.-plass etter 1. omgang. Han slo av sju meter i finalen, men klarte å forsvare sin plassering.

Anders Håre fikk en oppløftende 18.-plass lørdag, men 122 meter i 1. omgang i søndagens renn holdt ikke til flere hopp i Ruka. Han endte på en sur 31.-plass, og han var 0,3 poeng unna å få hoppe to ganger.

Sander Vossan Eriksen fikk bare hoppe en omgang lørdag. 121 meter holdt ikke til finaleomgangen. Han endte på 34.-plass.

Marius Lindvik har et stykke fram. Han fikk opp bare 112 meter og måtte ta en tidlig kveld med 47.-plass.