Tusener fulgte Maradonas kiste – likvaken utartet i opptøyer

Bilen med Diego Maradonas båre forlater presidentpalasset i Buenos Aires torsdag. Foto: Mario De Fina, AP / NTB Les mer Lukk

Tusenvis av mennesker møtte fram da den avdøde fotballegenden Diego Maradonas kiste torsdag ble kjørt gjennom gatene i Buenos Aires.

Gjennom dagen hadde Maradona ligget på lit de parade i presidentpalasset i Argentinas hovedstad mens endeløse køer av mennesker som ville vise ham den siste ære sneglet seg i gatene utenfor.

Flere medier sendte direkte fra vaken gjennom dagen.

Maradona døde onsdag av hjertesvikt, 60 år gammel. Det utløste landesorg i Argentina.

Tåregass og raseri

Diego Maradona med VM-trofeet Argentina tok hjem i Mexico i 1986. Foto: Carlo Fummagalli/AP/NTB scanpix Les mer Lukk

Ifølge flere medier brukte politiet tåregass da det etter hvert oppsto uroligheter i køen av sørgende som ventet på å komme inn til kisten. Noen begynte å klatre over gjerdene ved inngangen til palasset fordi de fryktet at de ikke skulle komme inn i tide.

Maradonas kiste ble samtidig flyttet til et tryggere sted lenger inne i presidentpalasset.

Ute i gatene reagerte folkemengden med raseri på politiets opptreden. Det ble kastet steiner og flasker, og politiet svarte med gummikuler og vannkanoner.

Innhyllet i et argentinsk flagg

Maradonas kiste ble, innhyllet i et argentinsk flagg, fraktet gjenom hovedstadens gater.

Likfølget kjørte i høy hastighet med omgitt av politimotorsykler, men store folkemengder benyttet likevel muligheten til å få et glimt av kisten.

Ifølge argentinske medier var følget på vei til kirkegården Jardin de Paz i utkanten av Buenos Aires, der Maradona skal stedes til hvile i en privat seremoni.