Dressproblemer for Riiber etter disk i Ruka

Jarl Magnus Riiber ble diskvalifisert i den provisoriske omgangen i Ruka torsdag. Han må satse på at det blir hopping fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB Les mer Lukk

Jarl Magnus Riiber må krysse fingrene for at man får arrangert hoppdelen i kombinert som planlagt. Han ble diskvalifisert i den provisoriske omgangen torsdag.

Han var nest best, slått bare av tyske Manuel Faist, men så ble fjorårets suverene kombinertløper diskvalifisert på grunn av ureglementert hoppdress.

Faisst hoppet hele 147,5 meter og går eventuelt ut 18 sekunder foran Jens Lurås Oftebro, som landet på 139 meter, hvis man må ta i bruk den provisoriske omgangen. Det kan fort skje i den værutsatte storbakken i Ruka.

Også Riiber landet på 139 meter med en lavere avsats enn østerrikeren. Poengdifferansen tilsvarer sju sekunder i sporet.

– Det er aldri moro å bli diskvalifisert, men nå er det heldigvis meldt om flotte forhold resten av uken her i Ruka, sier kombinertsjef Ivar Stuan til NTB.

Tommelen ned

Han kunne opplyse at kontrollørene ikke godkjente hoppdressen på grunn av for lite luftgjennomstrømning på en del bak på den ene leggen.

Den forholdsvis ukjente østerrikeren Johannes Lamparter hadde det tredje beste hoppet med 141,5 meter og går eventuelt ut 26 sekunder bak. Lamparter er regjerende verdensmester for juniorer.

Harald Johnas Riiber var nest beste norske på 7.-plass.

Den provisoriske konkurranseomgangen legges til grunn dersom fredagens hopprenn av en eller annen grunn ikke kan gjennomføres.

Varierende innsats

Slik gjorde de øvrige nordmennene det: 13) Andreas Skoglund, 17) Espen Andersen, 27) Einar Lurås Oftebro, 31) Magnus Krog (117,5), 41) Jørgen Graabak.

Den ferske norske mesteren i øvelsen, Espen Bjørnstad, står over åpningen i Ruka i påvente av fødsel.

– Det var bra hopping av Jarl, Jens og Andreas. Harald, Espen og Einar leverte, mens Magnus og Jørgen skuffet litt, sa Stuan.