Kimmich-volley reddet Bayern i Moskva

Joshua Kimmich ble matchvinner da Bayern München slo Lokomotiv Moskva. Foto: Maxim Sjipenkov / AP / NTB Les mer Lukk

Bayern München trøblet borte mot Lokomotiv Moskva, men en pen scoring fra Joshua Kimmich berget 2-1 og fortsatt full pott i mesterligaen.

Det fløt ikke som vanlig for de regjerende mesterne i den russiske hovedstaden. Likevel dro Bayern hjem til Tyskland med nok en seier.

Det sørget Kimmich for da han på halvvolley satte en ball fra Javi Martinez i nettet fra utsiden av boksen. Vinnermålet kom i det 79. minutt.

– Vi måtte kjempe veldig hardt for denne seieren. Vi spilte ikke dårlig, men vi burde avgjort tidligere. Vi er glade for å vinne på en dag da vi ikke spilte på topp, sa Kimmich til DAZN.

Bare et par minutter tidligere hadde Ze Luis lurt seg bak Bayern-forsvaret, men angrepsspilleren fra Kapp Verde sløste bort en gyllen sjanse til å ta Lokomotiv Moskva i føringen.

Anton Mirantsjuk utlignet for vertene i det 70. minutt. Han satte ballen forbi Manuel Neuer.

Scoret i 39 av 40 kamper

Bayern tok ledelsen etter et snaut kvarter. Leon Goretzka brukte hodet til å stange inn et perfekt slått innlegg fra Benjamin Pavard.

Ti minutter senere var Kingsley Coman nær å kopiere lagkameratens scoring, men matchvinneren fra forrige sesongs mesterligafinale styrte ballen i stolpen.

– Vi spilte en veldig god kamp og skapte mange sjanser mot Bayern, men likevel fikk vi ikke med oss noe fra kampen. Likevel likte jeg det jeg så av oss i møte med verdens beste lag, sa Lokomotiv-trener Marco Nikolic.

Det tyske storlaget har scoret i 39 av sine 40 siste kamper i ulike turneringer. Unntaket er 0-0-oppgjøret mot RB Leipzig fra februar. Klubben vant alle sine mesterligakamper forrige sesong og har altså startet med to seirer i høst.

Félix-dobbel

I Spania ble stortalentet João Félix matchvinner i Atlético Madrids 3-2-seier over Salzburg. Vinnermålet kom fem minutter før slutt.

Tidligere i kampen hadde Marcos Llorente sendt Atlético foran etter en halvtime, men gjestene fra Østerrike skulle slå grundig tilbake.

Først utlignet Dominik Szoboszlai kort tid før pause, og kun to minutter etter sidebytte sto det 1-2 på måltavla. Mërgim Berisha var målscorer, men ledelsen glapp etter kort tid. Det sørget Félix for, og på tampen slo 20-åringen til igjen.

Etter to kamper topper Bayern gruppe A med full pott, mens Atlético er nummer to med sine tre poeng. Lokomotiv Moskva og Salzburg har hvert sitt poeng så langt.