Håndball: Drammen fikk det lett i serieåpningen, slo Sandefjord med åtte mål

Drammen-trener Kristian Kjelling så sitt lag vinne med sju mål over Sandefjord i serieåpningen i Drammenshallen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Nyopprykkede Sandefjord fikk det tøft borte mot Drammen i serieåpningen i eliteserien i håndball for menn. Drammen vant oppgjøret 31-23.

Nyopprykkede Sandefjord hadde levert en god oppkjøring til sesongstart, men var sjanseløs borte mot Drammen i sesongåpningen. Halvveis ut i kampen ledet Kristian Kjellings menn med sju mål, 17-10.

I Drammenshallen fortsatte vertene å holde lekestue med Vestfold-laget i annen omgang, og etter sju minutter var ledelsen økt til ti mål. Da slapp vertene foten litt av gassen, men kontrollerte likevel kampen inn til solid seier 31-23.

Alexander Westby ble toppscorer for hjemmelaget med sine ni mål, mens Jonas Elverhøy og Simen Søgaard satte inn fire scoringer hver for Sandefjord.

Fjellhammer-seier

Kolstad har ambisjoner om å bli landets beste lag innen 2024, men bortekampen mot nyopprykkede Fjellhammer viste at det fortsatt er en lang vei å gå. Hjemmelaget viste ingen respekt og sendte Kolstad-trener Stian Gomo Nilsen hjem med et sjumålstap i sekken, 33-26.

Gjestene ledet med ett mål til pause (14-15), men i 2. omgang tok Fjellhammer over kampen. Sju minutter etter hvilen ledet vertene med to mål, og de så seg aldri tilbake.

Første seier til Lund

I Sandefjord fikk Børge Lund fikk en god start i sin første tellende kamp som Elverum-trener. Borte mot Runar ble det 29-22-seier i seriepremieren.

Det ble en tett og jevn affære der Elverum ledet 13-14 til pause. Først halvveis ut i 2. omgang klarte gjestene fra Innlandet å tilrive seg et lite overtak og ledet med tre mål (18-21). Den ledelsen ga de ikke fra seg, og til slutt kunne Elverum juble for sjumålsseier i Runarhallen.

I Nadderud Arena var det Haslum som trakk det lengste strået med 33-29 hjemme mot Bækkelaget. Etter en jevn førsteomgang sto det 15-15. Halvveis ut i 2. omgang sto det 25-25, før hjemmelaget scoret tre på rad. Bækkelaget var nær ved å hente inn forspranget, men Haslum tviholdt på ledelsen.