Norsk Allsvenskan-duell spilt som planlagt tross virusutbrudd: – Livsfarlig beslutning

Fredrik Ulvestad og Djurgården møter Helsingborg som planlagt søndag. Foto: Zsolt Szigetvary/MTI via AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Allsvenskan-møtet mellom Helsingborg og Djurgården ble spilt til tross for positive virusprøver. Helsingborg slaktet avgjørelsen, men vant 3-1.

Konkurransekomiteen i Sveriges fotballforbund tok beslutningen om at kampen skulle gjennomføres, selv om Helsingborg hadde bedt om utsettelse på grunn av fire smittetilfeller i seniortroppen.

– Det er helt horribelt og går mot alle anbefalinger, sa klubbdirektør Joel Sandberg om avgjørelsen.

– En livsfarlig beslutning, som strider mot all fornuft. Man får en følelse av at de ikke tar oss på alvor. Risikoen er fullstendig uakseptabel, sa klubbformann Krister Azelius, ifølge Aftonbladet.

Regjerende seriemester Djurgården tok med tre nordmenn i startoppstillingen ledelsen ved Curtis Edwards tidlig i 2. omgang, men Mikkel Diskerud og hans lagkamerater i Helsingborg vendte til 3-1-seier i den omstridte kampen.

Rasmus Jönsson, Anthony van der Hurk og Alhaji Gero scoret målene.

Ble ikke hørt

Fredag ble det kjent at flere spillere i Helsingborg hadde avgitt positive koronatester, og lørdag ble det kjent at lokale helsemyndigheter hadde oppfordret klubben til å stenge ned fotballvirksomheten midlertidig.

Som en konsekvens av det søkte Helsingborg-ledelsen om at søndagens kamp mot Djurgården skulle utsettes. Slik ble det ikke.

– Vi lyttet til får egen medisinske avdeling og Smittskydd Skåne. Det gjorde ikke forbundet. De valgte å sjanse. Vi har ganske full smittespredning i klubben. Jeg tror det er opp mot 15 spillere totalt, inklusivt U19, som er smittet, sa Helsingborg-trener Olof Mellberg til Dplay.

Ikke urolige

Konkurransekomiteen henviser på sin side til at smittevernprotokollen som gjelder for fotballen skal gi aktørene den nødvendige beskyttelsen.

Djurgården var hele tiden innstilt på at kampen skulle spilles. Den norske trioen Per Kristian Bråtveit, Aslak Fonn Witry og Fredrik Ulvestad spilte alle 90 minutter.

– Vi har hatt en dialog med Helsingborg om smittevern, og vi føler oss veldig trygge på tiltakene som er truffet, sa stockholmsklubbens sportssjef Bosse Andersson til Aftonbladet.