Tennisturnering satt på pause i protest

Naomi Osaka spiller ikke semifinalen i tennisturneringen Western & Southern Open torsdag etter at afroamerikanske Jacob Blake ble skutt av politiet i helgen. Foto: AP/Frank Franklin II/NTB scanpix Les mer Lukk

Torsdagens kamper i tennisturneringen Western & Southern Open er satt på pause i én dag etter at Jacob Blake ble skutt av amerikansk politi i helgen.

Afroamerikaneren ble skutt med sju skudd i ryggen av politiet i Kenosha i Wisconsin. Det har ført til store opprør over hele USA.

Onsdag kveld norsk tid tok først NBA-laget Milwaukee Bucks affære og boikottet sin kamp, før tennisstjernen Naomi Osaka annonserte at hun ikke stiller til semifinale i den gjeve tennisturneringen.

22 år gamle Osaka, som er den best betalte kvinnelige idrettsutøveren i verden, skrev på sosiale medier at det akkurat nå er viktigere ting enn tennis.

– Jeg er en atlet, men først og fremst en svart kvinne. Og som en svart kvinne, føler jeg at det er andre saker som krever umiddelbar oppmerksomhet og som er viktigere enn å se meg spille tennis, skrev Osaka.