Guardiola hyller Klopp: – Han er en fantastisk person

Pep Guardiola måtte skuffet innse at Liverpool ble for sterke i årets Premier League-sesong, men er full av lovord om trenerrivalen Jürgen Klopp.

– Klopp er en fantastisk person. Jeg liker å være kollegaen hans og å konkurrere mot ham. Jeg synes han er en fantastisk manager, sier Guardiola til beIN Sports, ifølge blant annet Daily Mail.

I tillegg til å ha konkurrert mot hverandre i Premier League de siste årene, har suksesstrenerne også konkurrert i tysk Bundesliga, da Guardiola var trener for Bayern München. Klopp hadde da ansvaret for Borussia Dortmund.

Inntil denne sesongen har Guardiola alltid trukket det lengste strået i kampen om ligatittelen, og spanjolen forteller hvorfor han tror Liverpool til slutt ble for sterke for Manchester City denne sesongen.

– Liverpool spilte hver kamp som om det var deres siste. De spilte hver kamp som om de ikke kunne tape en eneste kamp. Vi gjorde ikke det, forklarer han.

Guardiola er ikke den eneste som har skrytt av Jürgen Klopp den siste tiden. Sir Alex Ferguson kalte også Liverpool treneren «fantastisk» da Klopp mandag fikk prisen som årets trener, også kalt Sir Alex Ferguson-trofeet.

Prisen ble tildelt den tyske treneren under utdelingen til League Managers Associaton (LMA) og skrytet fra Ferguson ble gjengjeldt av Klopp.

– Jeg ser opp til ham. Han var den første britiske manageren jeg møtte og hadde frokost sammen med. Jeg kommer alltid til å huske det og for meg var det som å møte paven, sa Klopp ifølge BBC.