Bakenga klar for Odd: – Jækla moro å få en trønder hit

Bakenga spilte sist i Ranheim. Nå skal han være klar som Torgeir Børvens erstatter i Odd. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Les mer Lukk

Mushaga Bakenga er klar for Odd. Det kan åpne opp for at Torgeir Børven blir solgt til Rosenborg.

Bakenga-overgangen ble offentliggjort da Odd avholdt en pressekonferanse for å presentere sin nye spiss mandag. Bakenga har signert en kontrakt som strekker seg ut 2021-sesongen.

– Jeg er veldig glad for å ha signert. Jeg føler meg veldig bra og er egentlig bare gira på å komme i gang så fort som mulig, sa Bakenga.

Odds trener Jan Frode Nornes var også veldig glad for å ha signert Bakenga. Spesielt moro synes han det er at spissen er fra Trøndelag.

– Nå har vi sett mange spillere fra Skien de siste årene dra opp til Trøndelag, så det er jækla moro å få en trønder ned hit, spøkte Nornes, vel vitende om at Torgeir Børven er på vei fra Odd til Rosenborg.

Aktuelt: Ny Premier League-ball skal gi rette frispark

Børven har signert en kontrakt med Rosenborg som gjelder fra 1. august, men trønderne har vært i forhandlinger med Odd om å hente Børven allerede nå.

Odd har vært klare på at de trenger en Børven-erstatter, og med signeringen av Bakenga kan det bety at klubben er mer villige til å gi slipp.

Overgangsvinduet stenger tirsdag. Dersom Odd og Rosenborg ikke blir enige om en overgang innen fristen, vil ikke Børven kunne spille for Rosenborg før 8. september.

Det skyldes av at klubbene i Eliteserien ikke kan registrere nye spillere fra overgangsvinduet stenger 30. juni til det åpner igjen i september.

Aktuelt: Solskjær tror han mister stortalent