Sørloth fikk hjelp av Linnes i gullkampen i Tyrkia

Alexander Sørloth og Trabzonspor ligger bare ett poeng bak ligalederne Istanbul BB med fem kamper igjen å spille. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Les mer Lukk

Martin Linnes og Galatasaray holdt serieleder Istanbul Basaksehir til 1-1 i tyrkisk fotball søndag. Det var god hjelp til Alexander Sørloth og Trabzonspor.

Den tyrkiske superligaen nærmer seg slutten. Alexander Sørloth er toppscorer i ligaen med 20 mål og kan toppe sesongen med ligagull.

Søndag hadde imidlertid Fredrik Gulbrandsen og Basaksehir muligheten til å øke luken på toppen av tabellen til fire poeng med seier mot Martin Linnes og Galatasaray. Det gikk ikke.

Danijel Aleksić sendte riktignok serielederen opp i ledelsen, men Linnes-lagkamerat Emre Akbaba utlignet for gjestene. Dermed skiller det fortsatt to poeng mellom tetlagene i gullduellen i Tyrkia.

Sørloth gikk målløs av banen i de to første seriekampene etter at den tyrkiske superligaen ble gjenopptatt, men lørdag var han tilbake på scoringslista.

Den norske landslagsspissen brukte bare tre minutter på å sende hjemmelaget i ledelsen mot tabelljumbo Ankaragücü. En våken Sørloth hamret ballen i mål på volley da sjansen bød seg foran gjestenes mål.

Trabzonspor måtte likevel nøye seg med 1-1.