Riise-brødrene plukket ut til A-lisenskurs

John Arne Riise (t.v.) og Bjørn Helge Riise har fått plass på trenerutdanning til Uefa A-lisens. Les mer Lukk

Norges Fotballforbund gir en rekke fotballprofiler muligheten til å ta trenerutdanning med Uefa A-lisens, blant dem brødrene John Arne og Bjørn Helge Riise.

48 trenere har fått plass i NFFs siste uttak til A-lisensutdanningen, som er trinn tre av fire på fotballforbundets stige for trenerutdanning. Det er en økning på 16 deltakere sammenlignet med tidligere år.

Flere tidligere storspillere i norsk og internasjonal fotball har fått plass på listen. Blant dem er Riise-brødrene, Azar Karadas (Brann), Frode Kippe (Lillestrøm), Jan Derek Sørensen (Bærum) og Peter Kovacs (Sandefjord).

John Arne Riise er hovedtrener for 3. divisjonslaget Flint Tønsberg, mens lillebroren Bjørn Helge er trener i Stabæk-systemet.

A-lisensutdanningen foregår over tre fellessamlinger på i alt 16 dager, i tillegg til blant annet selvstudium og mellomfasearbeid i egen klubb.

Bestått kurs gir Uefa-godkjent sertifisering på nest høyeste nivå i trenerutdanningen.

«Primærmålgruppa er trenere i toppfotballen eller på høyt spillerutviklingsnivå, sekundært trenere som i framtida kan tenkes å virke i toppfotballen eller på høyt spillerutviklingsnivå», skriver NFF om utdanningstrinnet.

Det er 46 menn og to kvinner blant trenerne som er plukket ut til neste kurs.