Carlsen tapte så det sang mot kineseren Ding

Magnus Carlsen i onlinekamp mot Fabiano Caruana (USA) tidligere i Magnus Invitational. Foto: chess24.com / NTB scanpix. Les mer Lukk

Magnus Carlsen (29) tapte tre av fire partier mot Ding Liren og gikk glipp av 1.-plassen i gruppespillet i sin egen onlineturnering.

Magnus Carlsen tapte med svart i det første hurtigsjakkpartiet mot Ding, men slo tilbake med hvite brikker i det neste. Deretter vant Ding igjen med hvitt i det tredje partiet, før Ding igjen vant det siste partiet. 3-1-seieren til Ding over Carlsen var overbevisende.

Både Carlsen og Ding var klare for semifinalene før torsdagens kamper i Magnus Carlsen Invitational. Slik sett var ikke partiet avgjørende for noen av dem.

– Jeg har det fint, selv om det ikke gikk som planlagt. Jeg kom greit ut i alle de fire partiene, men så spilte jeg dårlig og gjorde en konkret «bukk» i alle de tre partiene jeg tapte, sa Carlsen i intervjuet med TV 2.

De øvrige tre avsluttende gruppespillskampene torsdag er ikke over, og det er dermed ikke klart hvem som spiller mot hverandre i fredagens semifinaler.

Nummer 1 og 4 i gruppespillet møtes i den ene semifinalen fredag, nummer to og tre møtes i den andre lørdag.

– Jeg hadde og har en klar oppfatning om hvem jeg helst vil møte i semifinalen. Uansett mot hvem det blir så burde jeg ha gode sjanser.

Carlsen innrømmet at det hadde vært litt både og hittil i turneringen.

– Nå er det beinseriøst. Det blir et annet tenningsnivå. Fra nå av får dere nok se meg fra en helt annen side, sa Carlsen med et lurt glis i TV 2s intervju.

Finalen spilles søndag.