Medier: Uefa har gitt ligaene frist for coronaplan

Det er ukjent når Premier League-fotballen kan starte opp igjen etter coronapausen. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Premier League og andre europeiske ligaer har fått frist til 25. mai med å sende Uefa en plan for hvordan seriespillet skal gjenopptas, ifølge britiske medier.

Fotballen i det meste av Europa har vært stanset siden midten av mars på grunn av coronapandemien, og det knyttes stor spenning til når man kommer i gang med fotballkamper igjen.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) holder sitt neste styremøte 27. mai, og senest to dager før det ønsker de redegjørelser fra hver liga om og eventuelt hvordan de ønsker å fullføre sesongen 2019/20, skriver The Times og Sky Sports.

Uefa har sendt ut retningslinjer til alle sine 55 medlemsland. Der heter det ifølge Sky Sports at «nasjonale forbund og/eller ligaer burde innen 25. mai være i posisjon til å kommunisere til Uefa hvordan de planlegger å restarte sine nasjonale turneringer, inkludert dato for oppstart og det relevante turneringsformatet».

I enkelte ligaer er det samtidig planer om å starte opp kampforberedende trening i god tid før 25. mai.