Eliteserieklubbene kan trene organisert fra onsdag

Rosenborg-trener Eirik Horneland kan snart få besøk av flere på treningsfeltet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Norsk Toppfotball (NTF) har bestemt at fotballklubbene i Eliteserien og 1. divisjon for menn kan trene organisert i små grupper fra og med 1. april, melder VG.

Vedtaket ble fattet mandag kveld og innebærer fortsatt at klubbene følger myndighetenes råd om uteaktivitet. Spillerne kan trene i små grupper på opp til fem personer så lenge alle holder én meters avstand til hverandre.

Forbudet mot organisert trening ble innført for om lag to uker siden på grunn av spredningen av coronaviruset. Klubbene ble informert om det nye vedtaket tirsdag morgen, ifølge VG.

I utgangspunktet ønsket NTF å vente på presiseringer fra helsemyndighetene før de gjorde endringer i treningspraksisen. Men ettersom dette dro ut i tid, valgte de å åpne opp for trening i mindre grupper.

– Det er både vår skyld og ikke vår skyld at det har tatt lang tid. Når det har dratt ut så langt i tid, så sier vi at vi følger det som gjelder i dag. Så kan man diskutere om det burde skjedd fortere, men nå er det historie, sier styreleder Cato Haug i NTF.