Kombinert-Graabak advarer mot «kilometerkrigen»

Jørgen Graabak i aksjon i langrennsdelen under verdenscup kombinert i Granåsen i Trondheim i februar. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix. Les mer Lukk

Jørgen Graabak (28) mener at nok får være nok etter den siste tidens kamp i langrennsmiljøet om å gå flest mulig kilometer.

Det toppet seg søndag kveld da brødrene Anders og Jørgen Aukland sammen med Joar Thele avsluttet et rekordforsøk etter 31 timer og 516 tilbakelagte kilometer i Nordmarka.

– Jeg er for å pushe grenser og utfordre seg selv. Det synes jeg er skikkelig kult. Samtidig synes jeg at vi som profilerte og rutinerte utøvere skal foran som et godt eksempel i den situasjonen vi er i nå. Det er ikke uten risiko å gå over 50 kilometer på ski, sier Graabak til NRK.

Brødrene Anders Aukland og Jørgen Aukland setter nye rekorder. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Graabak la tidligere mandag ut en melding på Twitter der han sa at det hadde vært flaut om tilsvarende forsøk hadde endt med unødvendig bruk av helseressurser.

– Når det blir sett i gang så strenge tiltak for befolkningen, som også vi idrettsutøvere skal følge, så synes jeg at vi skal holde oss innenfor rimelige grenser, sier Graabak.

Joar Thele, en del av søndagens rekordtrio, erkjenner at rekordjaget har gått litt langt i de siste ukene.

– Det er blitt veldig ekstremt, og det er ikke helt bra alt som er skjedd.