«Nyrik» hopp-profil fikk kjeft av mamma, kom i ny dress

Marius Lindvik på plass på utøverhotellet i Garmisch-Partenkirchen foran nyttårshopprennet. Les mer Lukk

På oppfordring fra mamma stilte Marius Lindvik med splitter ny dress på hoppernes nyttårsfeiring. Det førte til muntre verbale pasninger fra lagkameratene.

21 år gamle Lindvik har fått sitt definitive gjennombrudd i hoppbakken denne vinteren. Det har også gitt seg utslag på bankkontoen. Åtte renn ut i sesongen har landslagshopperen fra Sørum i Akershus hoppet inn mer enn dobbelt så mye premiepenger som hele forrige sesong.

26.400 sveitserfranc, tilsvarende rundt 240.000 norske kroner, er fasiten så langt. Det har åpenbart lagkameratene bitt seg merke i. Da det ble spørsmål om hvem som ville komme best kledd til hoppernes nyttårsmiddag på Hotel Mercure i Garmisch-Partenkirchen tirsdag, henledet Johann André Forfang smilende oppmerksomheten mot Lindvik.

– Lindvik er nyrik, så han har vært på shopping og kjøpt seg ny dress og ordnet seg. Han stiller sterkt, sa tromsøværingen med et bredt smil.

Da han så ble utfordret av NTB til å utdype merkelappen «nyrik», lød svaret:

– Det er aller første gang han begynner å tjene penger, så han har vært ute og svidd av litt.

Svidde av

Daniel-André Tande var heller ikke vanskelig å be da temaet ble Lindviks nye finansielle situasjon.

Skihopper Marius Lindvik dresset opp og klar for å feire nyttårsaften på Hotel Mercure i Garmisch-Partenkirchen. Les mer Lukk

– Han er flink til å unne seg selv litt ekstra de gangene han gjør det bra. Jeg synes det er en veldig smart måte å gjøre det på. Han kommer i en veldig fin dress i år, gliste Tande.

Da hopperne samlet seg til middag på Hotel Mercure ved 19.30-tiden gjorde ikke Lindvik spådommene til skamme. Dressen sto til 20 i stil.

Lagkameratenes fleiping smilte han bare bredt av.

– Selvfølgelig sier de det. Jeg måtte bytte ut konfirmantdressen før jul. Jeg har fått kjeft av mamma i over ett år, så det var vel kanskje på tide, lo Lindvik.

Han legger ikke skjul på at den siste månedens premiepengeløft har gitt en litt ny tilværelse.

– Helt klart. Det er digg å kunne klare seg selv. Tidligere har mamma og pappa hjulpet meg ganske mye, sa romerikingen.

– De er nå ute som sponsorer?

– Nei, de er ikke ute som sponsorer, men bidrar i mye mindre grad enn tidligere.

Droppet slippers

Daniel-André Tande var mer nøktern i beskrivelsen av eget antrekk på tirsdagens nyttårsfest.

– Jeg pakket alt før jeg reiste til Engelberg og har ikke vært hjemme siden. Det jeg har er forhåpentligvis bra nok, smilte 25-åringen.

For ett år siden gjorde Kongsberg-gutten seg bemerket ved sitt noe uformelle skovalg på vei inn til nyttårsmiddagen på Hotel Mercure.

– Jeg har med pensko i år, så denne gangen kommer jeg ikke med slippers, gliste Tande.

Her er de norske skihopperne dresset opp og klare for å feire nyttårsaften på Hotel Mercure i Garmisch-Partenkirchen. Fra venstre: Daniel-André Tande, Robin Pedersen, Sondre Ringen, Robert Johansson, Johann André Forfang, Marius Lindvik, Anders Håre og trener Alexander Stöckl. Les mer Lukk

Skjøt fra hofta

Det er fast tradisjon at hoppukedebutantene slår på glasset og taler til lagkamerater og støtteapparat når hopperne møtes til nyttårsmiddag. Marius Lindvik var én av tre som hadde den oppgaven tirsdag.

Tale skulle også Anders Håre. 20-åringen innrømmet i forkant overfor NTB at han har minimal erfaring med den slags og gruet seg.

– Det blir å skyte fra hofta, smilte debutanten – som også hadde regnet seg fram til at han ikke fikk lang tid på å grue seg.

– Jeg er yngst, så jeg må nok først ut. Jeg får bare legge lista lavt, sånn at de andre framstår bedre, sa 20-åringen.

Onsdag er det nyttårshopprenn i Garmisch-Partenkirchen. Alle de norske er kvalifisert.