Erling Braut Haaland offisielt klar for Dortmund

Erling Braut Haaland er klar for Dortmund. Les mer Lukk

Erling Braut Haaland fortsetter karrieren i Dortmund. Det ble offentliggjort søndag.

Det bekrefter Dortmund søndag. Haaland melder overgang fra østerrikske RB Salzburg og slutter seg til Dortmunds treningsleir i spanske Marbella 3. januar.

– Jeg har snakket mye med klubben, spesielt med Hans-Joachim Watzke (administrerende direktør), Michael Zorc (sportsdirektør) og trener Lucien Favre. Jeg fikk en god følelse fra starten om at jeg ønsket å spille her i den fantastiske Dortmund-atmosfæren foran mer enn 80.000 tilskuere, sier Haaland til Dortmunds nettsted.

Dortmund ligger på 4.-plass i tysk Bundesliga etter halvspilt sesong. Haaland blir den fjerde nordmannen i klubben. Tidligere har André Bergdølmo, Jan Derek Sørensen og Steinar Pedersen spilt for gultrøyene.

Lagets første kamp etter vinterpausen er borte mot Augsburg lørdag 18. januar. Uken etter kommer Köln på besøk

Ønsket av flere klubber

Det norske stortalentet har vært koblet til en rekke storklubber. Spesielt Dortmund, RB Leipzig og Manchester United har vært hete kandidater, men valget falt til slutt på gultrøyene fra Vest-Tyskland.

(Saken fortsetter under)

Dortmund-trioen Marco Reus, Julian Weigl og Julian Brandt får Erling Braut Haaland som lagkamerat. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

– Tross flere tilbud fra toppklubber i hele Europa har Haaland bestemt seg for den sportslige oppgaven i Dortmund og perspektivet vi har delt med ham. Vår iherdighet har lønnet seg, sier Dortmund-sjef Watzke.

– Vi kan alle se fram til en ambisiøs, atletisk og fysisk midtspiss med målinstinkt og imponerende fart, noe som vi gjerne vil utvikle videre i Dortmund. Erling er bare i starten av en forhåpentligvis stor karriere, sier sportsdirektør Zorc.

Takker Salzburg

Den norske 19-åringen skapte seg et navn i andre halvdel av 2019. Han bøttet inn mål for Salzburg, og flere av scoringene kom i Champions League.

– Å signere for Salzburg var den beste beslutningen min så langt i livet. Det har skjedd så mye det siste året at det er vanskelig å tro. Jeg har hatt mulighet til å lære mye på kort tid i et perfekt miljø. Jeg er ekstremt takknemlig, sier Haaland til Salzburgs nettsted.

Ifølge tyske aviser hadde Haaland en utkjøpsklausul på vel 200 millioner kroner. Det er omtrent en tredel av hva markedsverdien hans er ifølge fotballkjennere.

Haaland ble årets spiller i østerriksk fotball etter sine herjinger de siste fem månedene. Salzburg gjorde et scoop da de hentet ham fra Molde. Der slo Haaland seg opp under Ole Gunnar Solskjærs vinger.

Haalands far, Alf-Inge Håland, var i mange år England-proff.

Fakta om Erling Braut Haaland  

Dette er fotballspilleren Erling Braut Haaland:

  • Navn: Erling Braut Haaland
  • Født: 21. juli 2000 (19 år)
  • Høyde: 194 cm
  • Klubb: Salzburg
  • Tidligere klubber: Bryne, Molde
  • Landskamper/mål: 2/0
  • Aktuell: Har signert en avtale med Borussia Dortmund som strekker seg fram til sommeren 2024