Flugstad Østberg og Johaug-konkurrent utslått i sprintprologen i Tour de Ski

Ingvild Flugstad Østberg klarte ikke å avansere til utslagsrundene på søndagens sprint. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Sekundene tikket ikke Ingvild Flugstad Østbergs vei på søndagens sprintprolog i Tour de Ski, og hun mister dermed utslagsrundene. Det samme gjør Ebba Andersson.

Gjøvik-kvinnens 32.-plass holdt akkurat ikke til avansement. Kun de 30 beste får konkurrere i utslagsrundene, og 29-åringen manglet 27 hundredeler i Sveits.

– Jeg gikk ikke bra nok på ski. Jeg fikk ikke trøkket bra nok ned i snøen, og jeg tror neste jeg gikk fortere delvis noen steder i løypa i går enn det jeg gjorde i sprinten i dag. Da går det ikke fort nok i en sprint, sa Østberg til norsk presse.

Lørdag gikk Flugstad Østberg sin første renn for sesongen etter å ha fått startnekt tidligere i sesongen. På 10-kilometeren endte hun på 4.-plass etter å ha tapt spurten mot Heidi Weng og Ebba Andersson.

Nå må Gjøvik-kvinnen rette fokus mot tirsdagens 10-kilometer i italienske Toblach.

Sju nordmenn videre

Heller ikke Ragnhild Haga klarte å avansere til kvartfinalen. Hun ble nummer 34.

Maiken Caspersen Falla leverte best av de norske i prologen med en 6.-plass. Anne Kjersti Kalvå ble nummer 13, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på 19.-plass.

Therese Johaug vant lørdagens 10-kilometer og sikret avansement til utslagsrundene med en 21.-plass.

Kari Øyre Slind og Heidi Weng ble henholdsvis nummer 24 og 25. Magni Smedas kom seg akkurat videre med en 29.-plass.

Johaug-konkurrent ute

Ebba Andersson klarte ikke å avansere, noe som er godt nytt for Therese Johaug i Tour de Ski-sammendraget. Svensken ble nummer 39.

– Akkurat nå tenker jeg ikke på sammendraget. Jeg er bare lei meg for at jeg ikke får konkurrere mer i dag, sa Andersson til NTB.

Amerikanerne traff skikkelig på smøringen før søndagens renn. Sophie Caldwell hadde best tid i prologen, mens Jessica Diggins ble nummer tre foran Sadie Maubet Bjornsen. Hjemmehåpet Nadine Fähndrich var nest best.