Ustjugov rykket fra konkurrentene og vant åpningsetappen i Tour de Ski

Sergej Ustjugov var sterkest og vant Tour de Ski-åpningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Det så ut til å bli massespurt i Tour de Ski-åpningen for herrene lørdag, men like før slutt rykket Sergej Ustjugov fra konkurrentene og vant.

Den russiske bjørnen vant etter et massivt rykk et par kilometer før mål.

Det så lenge ut til at det skulle bli en massespurt, etter at det var gått meget rolig de første ti kilometerne. Så satte Ustjugov inn støtet som avgjorde åpningsetappen etter drøye elleve kilometer.

Johannes Høsflot Klæbo ble beste norske lørdag. Han spurtet med Aleksandr Bolsjunov om annenplassen. Duellen ble jevn, og det er foreløpig ikke avklart hvem som ble nummer to.

I åpningen var det ekstremt tett og jevnt – det skilte bare fem sekunder fra Emil Iversen i tet til Jan Thomas Jenssen på 30.-plass etter 5,6 kilometer.

Det samme var faktumet etter at det var gått sju kilometer – ingen hadde fått noe luke og det ble gått veldig rolig i teten.

Stemningen økte betraktelig blant hjemmefansen da Dario Cologna gikk opp i tet et par kilometer før slutt, men han hadde ikke krefter igjen på tampen og ble nummer seks.

Emil Iversen ble nummer fire, Martin Løwstrøm Nyenget fem, Hans Christer Holund sju, Simen Hegstad Krüger ti og Erik Valnes tolv.