Carlsen startet dagen med remis mot gullrival

Magnus Carlsen leder VM i hurtigsjakk når det gjenstår fire partier. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Les mer Lukk

Magnus Carlsen spilte remis mot Maxime Vachier-Lagrave i sitt første av fem partier lørdag. Carlsen er fortsatt i tet i hurtigsjakk-VM i Moskva.

Partiet var en nøkkelduell i kampen om VM-gullet. Carlsen hadde et overtak, men etter 58 trekke endte det med remis. Vachier-Lagrave er et halvt poeng bak Carlsen og regnes som en av de tøffeste utfordrerne om gullet.

– Alt i alt er jeg fornøyd, oppsummerte Carlsen til NRK.

Nordmannen har nå åtte og et halvt av elleve mulige poeng i VM og er alene i tet når det er spilt 11 av 15 partier. Bak Carlsen jakter fire spillere med åtte poeng. Kvartetten består av Vachier-Lagrave, Levon Aronian, Hikaru Nakamura og Leinier Domínguez.

De siste fire partiene spilles senere lørdag.

Etter en brukbar start på mesterskapet, med to seire og tre remis torsdag, løftet Carlsen seg stort fredag. Riktignok startet det med to remis også der, før nordmannen vant sine tre siste partier for dagen og tok ledelsen i VM.

Carlsen ble verdensmester i hurtigsjakk i 2014 og 2015. Han er regjerende mester i lynsjakk og langsjakk.

VM i lyn- og hurtigsjakk spilles i Moskva fra 26. til 30. desember. Hurtigsjakkpartiene spilles de tre første dagene, mens lynsjakkpartiene avgjøres de to siste dagene.