50-grensen overlevde VM-starten: – Aj, det var litt dumt

Sanna Solberg-Isaksen (til høyre) og Camilla Herrem kjørte showet mot Cuba i VM-åpningen lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Norge flørtet med den magiske grensen på 50 egne mål i en mesterskapskamp. Etter 47-16 over Cuba i håndball-VM var Sanna Solberg-Isaksen litt irritert.

– Det hadde vært gøy. Hvor mange mål ble det da?, sa Solberg-Isaksen til NTB i pressesonen.

Etter en klargjøring av resultatet, 47-16, fortsatte hun. – Aj, det var litt dumt. Jeg visste ikke noe om det. Jeg ville jo helst hatt 50.

Dermed står 48-11-triumfen over Uruguay i 2001-VM fortsatt som den største seieren og den kampen med flest norske mål i OL, VM eller EM.

Solberg-Isaksen og Camilla Herrem løp løpsk underveis og bøttet på med scoringer. De stoppet på 15 til sammen med Herrem ett foran venninnen på venstrevingen.

Solberg-Isaksen giftet seg i sommer etter ti år som kjæreste, men hun har bare Solberg på ryggen under VM. – Ute på banen er det håndballspilleren Solberg. Ellers bruker jeg begge navnene, sa hun.

Norge fortsetter VM mot Slovenia mandag. Slovenerne slo Nederland 32-26 lørdag.

– Jeg er kanskje litt overrasket over det resultatet, men Slovenia har noen gode spillere. Så jeg tror ikke de skal undervurderes, sa Solberg-Isaksen.