Bø-brødrene med store forventninger til Ekspert-Svendsen

Emil Hegle Svendsen blir skiskytterekspert i NRK. Les mer Lukk

Til helgen gjør Emil Hegle Svendsen comeback i skiskyttersirkuset som TV-ekspert. – Vi må forvente litt juling, sier Tarjei Bø.

Skiskytteren fra Stryn skal vurderes av en av sine beste kompiser når Svendsen går inn i NRKs ekspertteam. Bø sier han er forberedt på å få høre det dersom han ikke leverer varene i løypa og på standplass.

– Vi må jo forvente litt juling. Litt lynsjing hadde vært på sin plass. Det blir bare kult å få kjeft fra en av sine beste kamerater. Og jeg tenker at vi bare må levere. Det er jo ofte de nærmeste som er mest ærlige med deg, og jeg og Emil er ganske nære, flirer Bø og legger til:

– Så får vi se om han tør å kjefte da, på riksdekkende TV. Jeg er i alle fall klar til å svare.

Les også: Bjørndalen og Kina inngår samarbeid med Norge

Hylles

Broren Johannes Thingnes Bø, verdens overlegent beste skiskytter sist sesong, velger en litt annen tilnærming på spørsmål om hva han forventer av Svendsen i ekspertrollen.

– Det som er så deilig med at Emil blir ekspert, det er at han var en av verdens beste skiskyttere og har vunnet utrolig mye. En mesterskaps- og stafettlegende, fantastisk kunnskapsrik og interessert. Han var en utøver som var ekstremt fokusert på detaljer og selve skiskytingen, og han tok ingenting for gitt.

– Han sitter på så mye kunnskap og vet hva han prater om. Og da vet vi at uansett om det kommer kritikk eller positive ord, så er vi mest sannsynlig enig. For jeg tror han kan se ting fra vårt ståsted og se ting som andre eksperter ikke ser, sier Thingnes Bø til NTB.

Les også:Mye jobb gjenstår for Bjørndalen: – Per dags dato er det ingenting

Ærlig

Også han er mer enn klar for noen harde ord fra Svendsen dersom trønderen skulle finne det for godt.

– Jeg er ikke redd for det. Om han slakter meg, så er det nok en god grunn til det. Så det skal han få lov til, gliser Thingnes Bø.

Kommende helg starter verdenscupen i svenske Östersund. Svendsen har lovet å være objektiv i sine vurderinger når han skal følge og analysere løpene.

– Jeg har lovet å være snill. Men man må være ærlig og kan ikke dekke over ting, sa han til NRK da han ble presentert som ekspert.