Stöckl fortsetter med suksesslaget

Daniel-André Tande vant i Wisla. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Landslagssjef Alexander Stöckl gir de seks hopperne som imponerte i verdenscupåpningen i Wisla fornyet tillit i finske Ruka kommende helg.

De norske hopperne innledet sesongen med et smell. Lørdag ble det annenplass i lagkonkurransen i Polen, og dagen derpå vant Daniel-André Tande sesongens første verdenscuprenn.

– Vi hadde en drømmehelg i Polen. Du kan knapt starte sesongen bedre. Jeg så mye god hopping i Wisla. Dette lover virkelig godt for fortsettelsen, sier landslagssjef Stöckl.

Til rennene i Finland ser østerrikeren dermed ingen grunn til å gjøre endringer i den norske troppen. Johann Forfang (Tromsø SK), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda), Robin Pedersen (Stålkameratene) og Daniel-André Tande (Kongsberg) skal ut i kvalik fredag.

Det er individuelt renn i Ruka både lørdag og søndag.

– Troppen reiser til Finland fulle av selvtillit og forventninger etter Daniels seier og annenplassen i lagkonkurransen. Det betyr noe helt ekstra å se en norsk hopper sette utfor i den gule ledertrøya. Vi tar på ingen måte av etter oppturen sist, men som landslagssjef er det alltid stort å se den ekte gleden gutta viste på sletta, sier Stöckl.

Norge hadde fem hoppere inne blant de 16 beste i det individuelle rennet i Wisla søndag.