Zuccarello etter marerittet: – Det kommer til å snu

Mats Zuccarello og Minnesota Wild sliter i NHL. Les mer Lukk

Minnesota Wild sliter i motvind i NHL. Mats Zuccarello nekter samtidig å svartmale situasjonen. Han tror vinden vil snu.

Onsdag scoret den norske hockeyprofilen sitt første mål for Wild siden sommerens overgang fra Dallas Stars, men det var ikke nok til å sikre en etterlengtet seier. På bortebane ble det 1-2-tap for St. Louis Blues.

Tapet avsluttet en blytung måned for Zuccarello og lagkameratene. Bare én gang tidligere har Wild levert resultatmessig svakere i oktober. Det var i sesongen 2000/2001. Da var fasiten to seirer mot årets fire.

Minnesota-klubben ligger sist på tabellen i Western Conference i NHL. Mange kamper gjenstår, men i øyeblikket virker veien til en sluttspillplass lang.

Ser framgang

Mats Zuccarello mener samtidig det finnes lys i enden av tunnelen.

– De første to, tre, fire kampene var vi ikke helt der, men i de fem-seks siste kampene har vi vist styrke, og at vi er et godt lag. Det har vært noen sammenbrudd og noen feil som har kostet dyrt, sier han til egen klubbs Twitter-konto.

– Noen ganger går ting vår vei, andre ganger mot oss, men du er selvfølgelig aldri fornøyd med å tape hockeykamper. Det spiller ingen rolle om du spiller bra eller dårlig. Det føles ikke bra, innrømmer nordmannen videre.

Zuccarello er fast i troen på at det sportslige utbyttet vil få et oppsving før eller seinere.

– Det er ikke noe annet å gjøre enn å jobbe på. Fortsetter vi med det og spiller på samme måte som vi har gjort de siste fem kampene, vil det snu, sier 32-åringen.

Bekymret trener

Zuccarello skrev under på en femårsavtale med Wild 1. juli. Allerede i forkant av sesongen spådde mange at nordmannen gikk til en klubb som ville få det tøft med å nå sluttspillet.

Nå innrømmer selv trener Bruce Boudreau at han liker dårlig tendensen i sesonginnledningen.

– Klart det er bekymringsfullt. I hver eneste kamp er det bekymringsfullt om vi taper, borte eller hjemme. Jeg synes at vi har spilt noen bra bortekamper, selv om resultatene er uteblitt, sa han etter onsdagens kamp.

Allerede lørdag er det ny kamp mot St. Louis Blues. Deretter venter Anaheim Ducks, San Jose Sharks og Arizona Coyotes i neste uke.