Warholm vant superduellen i Zürich, brøt drømmegrensen

Sunnmøringen løp historiens nest beste 400 meter hekk og klokket inn til supertiden 46,92.(Photo by Fabrice COFFRINI / AFP) Les mer Lukk

En råsterk Karsten Warholm viste Raj Benjamin ryggen under Diamond League-finalen i Zürich torsdag og er fortsatt ubeseiret på 400 meter hekk denne sesongen.

Sunnmøringen løp historiens nest beste 400 meter hekk og klokket inn til supertiden 46,92. Warholms gamle personlige rekord var på 47,12.

Nordmannen kom til torsdagens finale med fire Diamond League-seirer denne sesongen, men hadde til gode å møte mannen som ser ut til å bli hans hardeste konkurrent i kampen om VM-gullet i høst.

– I dag satt den, og det er så sykt

– Dette var helt fantastisk. Det er nesten sånn at jeg kjenner tårene presser på. Det ligger så mye arbeid bak dette, og jeg og Leif har snakket så mye om dette når vi sitter på rommet, sa han til NRK.

– I dag satt den, og det er så sykt. Jeg hadde en dritdårlig hekk nummer ni. Det gjør dette bare enda verre. Vi gleder oss til neste gang, fortsatte han.

Les også:Warholm i egen klasse, 47,26 i Paris

Superduell

Ikke rart det var knyttet mye spenning til duellen i Zürich. Den gikk Warholm seirende ut av på fenomenalt vis.

Benjamin fikk tiden 46,98 og senket sin personlige rekord med fire hundredeler.

Warholm kom til torsdagens superduell med knepent sterkest årsbeste av de to superduellantene. Nordmannen hadde løpt på 47,12, mens Benjamin sto med 47,16.

Sikter mot VM i Doha

Karsten Warholm ble nummer to i Diamond League-finalen både i 2018 og 2017. Begge ganger var han slått av Kyron McMaster.

Sesongens store mål for Warholm er VM i Doha. Mesterskapet går i månedsskiftet september-oktober, og 23-åringen er tittelforsvarer på spesialdistansen 400 meter hekk.