Carlsen klinket til med ny seier – kan vinne Sinquefield Cup

Det blir omspill mellom Magnus Carlsen og kinesiske Ding Liren torsdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Les mer Lukk

Etter ni strake remis vartet Magnus Carlsen opp med to strake seire i Sinquefield Cup. Nå kan han forsvare turneringsseieren fra i fjor.

Med svarte brikker seiret Carlsen over franske Maxime Vachier-Lagrave, som tidligere i måneden vippet Carlsen ned fra verdenstronen i lynsjakk. Carlsen står nå med 90 strake kamper uten tap i langsjakk.

I onsdagens parti opparbeidet nordmannen seg en strålende bondestilling som muliggjorde en rekke angrep mot franskmannens konge.

Seieren gjør at Carlsen står med 6,5 poeng etter elleve runder. Kinesiske Ding Liren spilte remis mot Shakhriyar Mamedyarov. Dermed står også Liren med 6,5 poeng. Det betyr omspill mellom Carlsen og Liren for å kunne kåre en vinner i årets Sinquefield Cup. Omspillet er torsdag.

Når Liren og Carlsen møtes torsdag, vil nordmannen starte med hvite brikker, noe som vil være en fordel. De møtes på ettermiddagen norsk tid.

I et intervju med arrangøren om torsdagens omspill sier Carlsen at han ser fram til å møte Liren igjen.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg trodde naturligvis at det aldri kom til å skje, men jeg ser fram til det, sier Carlsen.

Russerne Sergej Karjakin og Jan Nepomnjasjtsji så ut til å ende på 6,5 poeng dersom de fikk seier onsdag, men begge fikk bare et halvpoeng.

Carlsen vant Sinquefield Cup både i 2013 og 2018. For ett år siden delte han riktignok førsteplassen med Fabiano Caruana og Levon Aronian.