Nora Mørk mister håndball-VM – ute i opptil ett år med ny kneskade

Nora Mørk kort etter at hun pådro seg en ny kneskade søndag. Foto: Alex Nicodim / NTB scanpix Les mer Lukk

Årets håndball-VM går uten Nora Mørk. 28-åringen må tilbringe opptil ett år på sidelinjen etter at korsbåndet røk søndag. Det bekrefter landslaget onsdag kveld.

Det ble definitivt fastslått etter en medisinsk undersøkelse i Oslo onsdag.

– Det er bekreftet at fremre korsbånd i venstre kne er røket. Det er en veldig kjedelig nyhet å få, spesielt for Nora. Det vil ta anslagsvis ni til tolv måneder før hun er tilbake på banen, sier landslagslege Anne Froholdt i en pressemelding.

Stjernespilleren skadet et kne i en kamp i den rumenske supercupen søndag. Det skjedde i hennes obligatoriske debutkamp for Bucuresti etter overgangen fra Györ.

Les også:Herrem om Mørk: – Man får tårer i øynene

Skal komme tilbake

Mørk har en lang historie med knetrøbbel. Hun var ute av spill i over et år fra februar i fjor til mars i år. Også tidligere har hun vært gjennom inngrep i knærne.

– Dette er en ny, tøff dag. Korsbåndet i mitt venstre kne har røket. Jeg har det ikke så bra nå, men jeg kommer tilbake, uttaler Mørk.

Det spørs om 28-åringen blir klart til et eventuelt OL-spill med Norge i 2020. Første kamp i Tokyo spilles 26. juli.

Kvalifiseringskampene spilles i mars og april, noe som etter alt å dømme blir for tidlig for håndballstjernen.

Lang skadeliste

Mørks skade er dårlig nytt for landslagssjef Thorir Hergeirsson som allerede har en rekke skader å forholde seg til før VM i Japan i november og desember.

– Beskjeden er som fryktet. Det er en svært trist nyhet å få, først og fremst for Nora. Landslagets team vil i tiden som kommer bistå Nora så godt de kan, sier Hergeirsson.

Ved siden av Mørk er det klart at Katrine Lunde (kneskade), Kjerstin Boge Solås (kneskade). Henny Ella Reistad (prolaps i ryggen) og Kari Aalvik Grimsbø (prioritere klubblaget) ikke blir med til VM. Det er også usikkert rundt Veronica Kristiansen og Amanda Kurtovic.

VM spilles i Japan i november og desember. Før det spiller Norge tre kamper i Stavanger i september.