Norsk verdensmester mister orienterings-VM på hjemmebane

Orienteringsløper Eskil Kinneberg går glipp av VM på hjemmebane. Les mer Lukk

Eskil Kinneberg er regjerende verdensmester på mellomdistansen i orienterings-VM. En skade hindrer han i å forsvare gullet når VM arrangeres i Østfold i august.

27-åringen gikk helt til topps på distansen i fjorårets VM i Latvia, men har fått årets sesong ødelagt av skadeproblemer.

– Jeg er selvfølgelig skuffet over at jeg ikke får mulighet til å forsvare VM-tittelen min på hjemmebane. VM i Østfold har vært et stort mål for meg helt siden Norge ble tildelt dette mesterskapet, sier Kinneberg i en pressemelding.

I slutten av juni ble orienteringsløperen diagnostisert med et tretthetsbrudd nederst i ryggen. En nylig sykkelvelt gjorde det klart at 27-åringen går glipp av VM på hjemmebane.

– Akkurat nå tenker jeg ikke på VM 2020. Men når jeg kommer i gang med løping igjen, er det klart at det vil være et stort mål for meg, uttaler han.

Kinneberg var også del av det norske stafettlaget som tok VM-gull i 2017 og 2018. Göteborg-løperens fravær er dårlig nytt for Norge

– Det er selvfølgelig veldig trist, og siden Eskil har sin egen personlige plass på mellomdistansen, kan vi ikke sette inn noen erstatter, sier landslagssjef Jørgen Rostrup.

VM arrangeres mellom 13.- og 17. august i Varteig og Spydeberg.